Прва лига: Новосађанке чувају врх

Одбојкашице ФОК-а успеле су у дуелу са Смедеревом да превазиђу кризу у прва два сета и да победом задрже водећу позицију на прволигашкој табели.
FOK/dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Тренер Новосађанки Владимир Меденица начинио је прави потез увођењем Кристине Спасеновић и Горане Мрђан, а оне су предводиле свој тим до 14. овосезонске победе.

У једном од дербија Прве лиге, домаће су дуго тражиле игру, противник је добро сервирао и преко расположене Ђорђевићеве диктирао темпо, што је било довољно за вођство, после неизвесне завршнице. Лоше је по домаће кренуо и други сет, а улазак Мрђанове и Спасеновићеве унео је неопходну живост. Ипак, то је било довољно за нову неизвесност, а Новосађанке су изједначиле.

Како је сусрет одмицао, тако је било евидентно да екипа из Смедерева губи снагу. Искористио је то лидер и преломио сусрет средином трећег сета серијом од 6:0. Четврти сет био је пука формалност за домаће, а Спасеновићева је бриљирала у нападу за тријумф ФОК-а, који у наредна два кола има нешто лакши распоред, пред два дербија која ће одлучивати о коначном пласману.

М. Ристић

ФОК – Смедерево 3:1 (25:27, 26:24, 25:18, 25:14)

НОВИ САД: Мала сала СПЦ Војводина, гледалаца: 100, судије: А. Баланyић (Београд) и Тулимировић (Обреновац).

ФОК: Периз, Спасеновић 25, Гаљак (л), Љубичић, Мрђан 13, Вукобрат 11, Егић 7, Вуковић 2, Глушац 12, Тодоровић 6, Антал.

СМЕДЕРЕВО: Б. Стојковић 6, Раковић (л), Дивац, Ј. Стојковић 1, Ђорђевић 20, Миливојевић, Узелац 10, Станојевић 13, Смоловић 2.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести