Прва лига за одбојкаше: Пресудило искуство лидера

У једном од војвођанских прволигашких дербија пресудило је искуство одбојкаша Борца из Старчева који су победом задржали лидерску позицију, али је мало фалило да млади састав Новог Сада помрси рачуне фавориту. Уз мало среће и боље реализације битних лопти, могао је домаћин до минимум бода.
Trojni blok Novog Sada
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Меч је, испоставило се, решен после првог сета. Одлично су Новосађани играли у пољу, шкрипало је на сервису, али су били изузетно конкурентни много искуснијем саставу  са друге стране. Водио је домаћин од почетка (6:2), вратио се Борац, али само на кратко. Поново су момци у плавом блоком преузели контролу, а после грешака Познића повели 21:17. Тада, скратила се рука младом тиму, а Старчевци су то искористили, само за резултатски повратак. Имао је Нови Сад две сет лопте (24:22), али је младост учинила своје и гост је серијом 4:0 решио тај сет у своју корист.

Повели су домаћи у другом сету 7:4, а серија 6:0 Борца одвела је лидера у мирне воде. Распуцао се Зиндовић, са домаће стране Пришић, да би, после освајања поена у серијама оба тима, резултат био 18:18. Тада је гостима помогао судија Оченаш, оштетио домаће и донекле решио питање победника, а истакао се грешком главни судија на штету Новосађана и на сет лопти.

Трећи период био је пука формалност, Борац је повео 5:0, увећао предност веома брзо на чак осам поена вишка (14:6). Трудили су се домаћи, лагано топили заостатак, да би у завршници стигли дио 19:22, али је поново бољи сервис гостију пресудио и решио питање победника.

М. Ристић

Нови Сад МанексБорац (С) 0:3 (24:26, 22:25, 19:25)

НОВИ САД: Мала сала СПЦ Војводина, гледалаца: 100, судије: Оченаш (Бачки Петровац), Ракићевић (Београд).

НОВИ САД МАНЕКС: Ђурић 5, Медак (л), Зубић, Ћук 5, Лукић 1, Пришић 14, Војводић 2, Бошњак 4, Мехић, Бугариновић (л), Пиљојчић 4, Шаровић 10, Богуновић 1.

БОРАЦ (С): Зиндовић 12, Ракита, Милетић (л), Мадић 6, Милошевић, Дробњак, Мицић, Лончар 6, Крстић, Познић 10, Кнежевић 8, Рајковић 5.

Подршка Војводине НС семе

Млади новосадски тим имао је подршку већег дела управе и читавог стручног штаба Војводине НС семе. Доста играча из црвено-белог погона управо се “кали” на прволигашкој сцени.

- Допада ми се оно што сам видео на овом мечу, иако нам резултат у овом тренутку није приоритет. Имамо доста наших играча у редовима Новог Сада, дошли смо да их подржимо, али и видимо како раде и напредују. Ту су пре свега Бошњак, Шаровић и Пришић, добро су се показали и они сигурно куцају на врата првог тима Војводине, а гледаћемо их и убудуће и биће још оваквих контролних мечева – рекао је Драгољуб Збиљић, председник УО Војводине НС семе.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести