Први меч другог кола квалификација за ЛШ: Слабо издање Новосађана

Одиграли су одбојкаши Војводине НС семе најслабију утакмицу ове сезоне, у заиста лошем тренутку, па су поражени максималним резултатом од Аркаде у Галацију у првом мечу другог кола квалификавција за Лигу шампиона.
odbojkasi vojvodine i arada
Фото: CEV

Имали су Новосађани шансу у првом сету који су изгубили на разлику, а после није било расположеног појединца, али ни жеље да се учини нешто више. Ипак, упркос слабој партији, имаће српски шампион шансу да се “вади” у реваншу пред својом публиком и да после победе вредне три бода (3:0 или 3:1) обезбеди златни сет, а онда можда и пролаз у наредну рунду квалификација.

Били су Румуни бољи у свим сегментима игре, сервису, блоку, пријему и нападу, предвођени коректором Клапвајком и блокером Бисетом, а Војводина није показала ни делић онога што уме.

На почетку се играло поен за поен, све до ас сервиса Тодоровића који је донео Војводини предност (7:5), али после једне судијске грешке на штету гостију, све је кренуло је наопако. Серија Румуна од 5:0 довела је домаће у предност, уз два блока, коју су одржавали уз помоћ доста грешака Воше са сервиса. Успео је српски шампион да смањи заостатка, а затим пропустио контру за изједначење, али само на кратко јер је Терзић изблокирао напад Никића за нових плус три (17:14). Ас Никића поново је довео црвено-беле на свега поен заостатак, а мало касније је Перић имао контру за ново изједначење, али га је блок зауставио. Пропуштена шанса поново је за собом повукла невољу, погрешио је Благојевиућ за нову осетну предност домаћих у завршници сета (21:18). Сервиси Бојичића пореметили су Аркаду, а после две контре Благојевића, дошло је изједначење (21:21). Код 23:23, најпре је Воша поново пропустила контру, блокиран је Никић, а затим је погрешио на сет лопти и Румуни су повели после велике борбе и неизвесне завршнице.

Повела је Аркада 3:0 почетком другог сета, али се Воша вратила, све до нове судијске грешке на штету гостију, а онда је Клапвајк одсервирао три аса и уз поен из блока румунска екипа имала је огромну предност 10:3. Мењао је Гавранчић примаче, ушао је Ковачевић уместо Перића, да промени ритам, али недостајао је бољи сервис. Активирао се Благојевић и донео серију 3:0 црвено-белима, али је исто мером узвратио домаћин и преко Колоа дошао до огромних 16:8. Још једном је пробао гост, али већ се разиграо румунски шампион и без проблема удвостручио вођство.

На старту трећег сета је Војводина играла са примачима из поставе, али је домаћин имао контролу. Само после доброг сервиса су Новосађани могли нешто више да ураде, да изједначе, али је поново добар сервис Аркаде био главна узданица за сигурно вођство (11:8). Новосађане је у игри одржавао само Александар Благојевић, није могао сам, а нису помогли ни савети Гавранчића јер је Воша деловала немоћно у терену. Стао је мало и домаћин, па су Новосађани били у заостатку од два до три поена после стабилнијег пријема. Ас сјајног Бисета донео је 20:16 екипи из Галација која је без проблема задржала ту предност за максималну победу.

Реванш меч Војводина НС семе – Аркада играће се у среду 13. Новембра од 17.30 часова у Новом Саду. Бољи из овог двомеча у трећој рунди квалификација играће са бољим из дуела белоруског Шахтјора и финске Састамале, а први меч добила је екипа из Солигорска са 3:0 (29:27, 25:22, 25:13).

М. Ристић

Аркада Војводина НС семе 3:0 (25:23, 25:17, 25:21)

ГАЛАЦИ: Хала спортова “Дунареа”, гледалаца: 1.300, судије: Сабо (Мађарска), Ковалчук (Украјина).

АРКАДА: Руперес 2, Коло 6, Бала 7, Талпа, Бисет 12, Кућуреану, Ангуло, Ривера (л), Матеј, Терзић 3, Клапвајк 20, Георгијев 2, Кристудор (л), Де Алмеида.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 9, Лакчевић (л), Бајандић, Бојичић, Ковачевић, Негић (л), Машуловић 4, Буша, Благојевић 18, Радовић, Тодоровић 1, Рудић, Перић 6, Никић 3.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести