Куп Србије за одбојкаше: Раднички победио Војводину

Раднички - Војводина НС семе 3:2 (28:30, 25:20, 22:25, 25:21, 17:15)
е
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

У најквалитетнијем четвртфиналном пару Купа Србије за одбојакаше Раднички из Крагујевца је на свом терену савладао Војводину НС семе после пет дугих и квалитетних сетова али ће путника у полуфинале (на мегдан са Нишом) одлучити реванш у Новом Саду који ће се играти у јануару. Имали су Новосађани вођство од 1:0 и 2:1 у сетовима али предвођен сјајним Владимиром Јекићем Раднички је пронашао начин да преокрене резултат и забележи минималну победу.

Већ од почетка меча видело се да ће победника одлучити нијансе јер се у егалу играло до 14:14. Добри напади на обе стране, као и дисциплина у пољу никоме нису давале предност све док Перић ас сервисом није донео Војводини вођство. Ипак, два дуга поена вратила су изједначење а потом и донела предност домаћину (21:19). Сервирао је затим Никић и вратио Војводину у први сет али се очекивала драма. Нико није хтео да попусти Новосађани су контролисали игру у завршници и искористили тек четврту сет лопту и повели ас сервисом Милоша Никића.

Крагујевчани су одлучније кренули са сервиса у другом периоду меча. Асовима Јекића и Ристића повели су 8:3, гости су се вратили на два поена заостатка али је поново сервис домаћих био одлучујући фактор за осетно вођство. Свађа Ристића и Никића донела је црвени картон најискуснијем играчу у црвено-белом и тада је предност Крагујевчана дошла на шест поена (16:10). Поново су гости успели на кратко да узврате, примакну се на само три поена заостатка, али у завршници нису имали снаге и дошло је изједначење.

После егал игре у трећем сету домаћи су блоком Јекића повели 10:8, али је Перић иницирао серију 4:0 Новосађана за преокрет. Ас сервис Благојевића покренуо је Новосађане који су наставили са бољим сервисом и држали контролу над резултатом (20:16). Узвратио је домаћин, примакао се на само поен заостатка серијом 3:0, али је завршница припала Павлу Перићу, а после ас сервиса Бајандића Воша имала три сет лопте и поново повела.

Ново вођство опустило црвено-беле што је искористио домаћин и предвођен Јекићем имао велико вођство средином четвртог сета (16:10). Поново је Перић проиграо, приближио актуелног шампиона на три поена заостатка, а после две грешке Ристића Раднички је имао минимално вођство (21:20). Ипак, поново је сервис Шумадинаца био одлучујући елемент у завршници која је донела тај-брејк.

У петом сету Новосађани су повели 2:0, али је поново Јекић био централна фигура и повео Крагујевчане до вођства 6:3. Није то уплашило Новосађане који су одмах узвратили добрим сервисима Тодоровића (6:6). Играло се поен за поен, а ас сервис Благојевића донео је предност гостима, те блок Тодоровића примакао је шампиона победи (13:11). Два везана блока Јекића донела су прву меч лопту Радничком, а искористили су тек трећу за минималну победу и шансу да се надају пласману у полуфинале Купа Србије.

КРАГУЈЕВАЦ: Хала СЦ "Језеро", гледалаца 1.100, судије: Рогић, Савић (Београд).

РАДНИЧКИ: Милутиновић 6, Антић, Гоић 11, Пантовић (л), Ристић 14, Тривунић, Петровић 7, Ћировић 14, Јекић 35, Матић, Пантелић (л), Перовић, Стевановић, Крстић 1.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Лакчевић (л), Бајандић 1, Бојичић 1, Ковачевић, Негић (л), Машуловић 9, Буша, Благојевић 27, Радовић, Тодоровић 5, Рудић 6, Перић 15, Никић 9.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести