Реванш полуфинала Купа: Црвена звезда победила Војводину са 3:2 и пласирала се у финале

После двомеча полуфинала, одбојкаши Црвене звезде пласирали су се у финале Купа Србије пошто су савладали најљућег ривала из Новог Сада Војводину НС семе.
odbojkasi vojvodine
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Требала је Новосађанима победа од 3:0 и 3:1 за пролаз у борбу за пехар и били су поново веома близу, али када је Црвена звезда повела 2:1 у сетовима све је пало у воду за актуелног шампиона којем је још остала борба за титулу у домаћем првенству.

Утакмицу су боље отворили гости, добро су сервирали и користили сваку пружену прилику да од почетка контролишу резултат и до обавезног одмора имали су велику предност (12:7). После четири везане грешке Београђана, Војводина се вратила у егал и одмах први пут повела после ас сервиса Фундоре (14:13). Играло се дуго поен за поен а Војводина је серијом 3:0 први пут дошла до два поена вишка (19:17). Ипак уследила је серија 4:0 Београђана која их је вратила у предност и до освојања првог сета.

Сјајни сервиси Фундоре донели су брзих 6:2 домаћину, који се сада суочавао са великим притиском. Ипак, разиграли су се Новосађани добрим сервисима и блоковима увећавали предност и експресно завршили други сет и изједначили. Наставила је Војводина у добром стилу и у трећем сету. Повели су 8:5 после блока Симића, али се реванширао блок гостију све до изједначења (10:10). Егал игра трајала је до резултата 16:16 када се поново истакао блок Београђана и обезбедио им три поена вишка (19:16). Само на кратко успела је Војводина да се примакне, али гости су одржавали предност и материјализовали је на крају. Могла је Војводина да се врати у трећи сет, пропустила је доста прилика, код вођства Звезде 24:20 успела је да веже три поена, али је то било недовољно и Београђани су после вођства од 2:1 у сетовима обезбедили пласман у финале Купа.

Четврти и пети сет, што се резултата тиче, били су ревијални. Очекивано, било је промена у постави на обе стране, али се наставила борба за победу која у црвено-белом дербију пуно значи. Новосађани су релативно лагано изборили пети сет, али нису имали снаге за потпуни преокрет, па је минималну победу изборила Црвена звезда.

М. Ристић

Војводина НС семе - Црвена звезда 2:3 (23:25, 25:17, 23:25, 25:20, 12:15)

НОВИ САД: Мала сала СПЦ Војводина, гледалаца 850, судије: Рогић (Београд), Леко (Нови Сад).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 9, Вучићевић 10, Фундора 13, Шкундрић (л), Негић (л), Ковачевић 2, Вијецки 11, Кујунџић 4, Костић, Мехић 10, Радевић 6, Тодоровић 1, Рудић, Перић 6.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац 1, Јевтић (л), Петковић, Ђурђевић (л), Тадић, Машуловић 9, Петровић 4, Нејић 18, Синђелић, Јовановић 7, Додић 20, Н. Павловић 2, Андоновић 3, Д. Павловић 6.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести