Са припрема ОК Војводина НС семе на Палама

Одбојкаши Војводине НС семе налазе се на Палама на базичним припремама. Новосађани су одрадили већ једну недељу на планини. Задовољни су условима, како за тренинге у Спортском центру „Пеки Пале“, тако и смештајем у хотелу „Џет Сет Пале“.
vosa FPH_1060
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Екипа је након шест дана рада, у недељу имала слободан дан, који је искористила за излет на Равну планину, а у организацији тима хотела Јет Сет. У понедељак су тренинзи настављени, ради се два пута дневно, пре подне се комбинује трчање на стази на стадиону, а ради се и комбиновано сала и теретана. Поподневни тренинг је углавном резервисан за рад са лоптом.

– Веома сам задовољан условима које овде имамо. Морам да похвалим домаћина Дејана, власника хотела Јет Сет, који се са својим запосленима стварно се труди око свега. Такође су сјајни услови за тренинг, трчање, у самој сали и теретани. Момци су добро поднели прву недељу рада. Све што је било тешко они су без већих проблема, у смислу напора и повреда, одрадили добро, несметано, тако да ћемо сада, у другој седмици, повећати обим. Сигуран сам да ћемо по повратку са Пала бити спремни да уђемо у следећу фазу припрема, а то су пријатељске утакмице – рекао је шеф стручног штаба Војводине Слободан Бошкан за клупски сајт.

Фото: Дневник/ Филип Бакић

Либеро Радослав Брборић је истакао да се вредно ради и да је екипа мотивисана.

– Екипа је делимично измењена, а припреме на Палама су нам добродошле, јер имамо прилику да се дружимо, упознамо и уклопимо. Посебно је то важно за новајлије. Заједничко време нам баш прија. Услови су заиста одлични, сви се труде око нас, лепо нам је у хотелу, а у сали је све такође врхунски. Наше је само да тренирамо, урадимо све што се од нас очекује и напредујемо.

Примач Лазар Бајандић у први план истиче услове на Палама и сјајне домаћине у хотелу.

Фото: Дневник/ Филип Бакић

– Овде смо дочекани баш на леп начин, где год смо ишли, обилазили нека места, сви су били веома гостољубиви и поздрављали нас. У хотелу су изузетни домаћини, испуњавају нам све жеље, а услови у сали и око ње су такође врхунски. Овај део припрема је увек тежак, тако да је сада важно да свако више поведе рачуна о томе шта једе, како проводи слободно време и да довољно одмара. Сматрам да, и поред тога што напорно радимо, имамо времена да предахнемо и дружимо се. За промене у екипи потребно је време да се прилагодимо једни другима, да видимо шта коме одговора, не само на терену, него и ван њега, тако да су овакве припреме идеалне да се упознамо и градимо тимски дух.

Средњи блокер Александар Бошњак је рекао да колико год да је напорно, прија трчање уторком и четвртком по плану и програму кондиционог тренера Јованчевића.

Фото: Дневник/ Филип Бакић

– Тек када завршимо са таквим тренингом видимо колико нам он прија, а верујем да ће дугорочно утицати на нашу спремност и форму. Верујемо тренеру Александру, слушамо све што каже и испуњавамо задатке. Како је освежило још је пријатније за овакав вид тренинга. Морам да похвалим и нове момке. Сви су сјајни, јако се брзо уклапају, ми се сви трудимо да их прихватимо, помогнемо им и олакшамо период адаптације. Верујем да ћемо бити права екипа.

Екипа се са Пала у Нови Сад враћа у недељу, 29. августа.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести