Шампион би експресно у полуфинале

Лигашки део сезоне је завршен, а данас почињу борбе за титулу коју бране одбојкаши Војводине НС семе.
Odbojkasi Vojvodine/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/ Одбојкаши Војводине НС семе желе брзо да прођу екипу из Љига

Досадашњих 18 кола била су само предигра за оно најважније, а то је плеј-оф који ће, према најавама учесника, бити веома занимљив и неизвестан.

Актуелни шампион из Новог Сада у одбрану круне креће с добро познатим ривалом Спартаком из Љига, који је у последњем колу обезбедио пласман у доигравање, али није више једини тим у лиги који никада није победио црвено-беле. Прошлог месеца, после европских путешествија Новосађани су поражени у Љигу (3:0) што је разлог више да данас узврате ривалу истом мером у првом сусрету четвртфинала.

Из табора шампиона поручују да дуелу с неугодним ривалом прилазе максимално озбиљно.

- Сусрет с Љижанима третирамо на прави начин, онако како то утакмица четвртфинала и заслужује. Недавно смо изгубили у Љигу, понајвише због нас самих. Верујем и знам да је екипа спремна за нови изазов. Задовољан сам како су играчи тренирали и какав су однос имали према свему после испадања из Купа. Сви смо се тада окренули плеј-офу. Три велика корака нас воде до циља. У овом моменту занима нас само први, а то је четвртфинале – поручио је спортски директор Слободан Бошкан.

Шеф стручног штаба Неyад Османкач сматра да је пораз у Љигу био довољан аларм за отрежњење, те да сви у тиму једва чекају реванш.

- Осим споменутог пораза, имамо и искуство од прошле године, када смо са истим ривалом, такође у четвртфиналу, играли заиста неизвестан први меч. Очекујем максимално ангажовање и квалитетну игру која нас данас и у петак може одвести у полуфинале. Чекају нас тешке утакмице и морамо их одиграти озбиљно, у једном даху, ако желимо победе – рекао је Османкач.

Играчи  су мотивисани и једва чекају да почне плеј-оф.

- Целу сезону тренирамо и играмо за ово, добрим партијама заслужили смо прво место које у разигравању може да буде од велике важности. Верујем да ћемо бити на нашем реалном нивоу, да ћемо показати зашто смо шампиони и у два меча оверити полуфинале  – оптимиста је примач сервиса Миран Кујунyић.

Средњи блокер Стеван Симић верује да су извукли поуку из недавног пораза од Љижана. - Последњих година често смо играли против Спартака баш у четвртфиналу. Љижани су ове сезоне изненадили неколико квалитетних екипа, на нашу нажалост и нас, али учимо на грешкама. Свесни смо важности предстојећих дуела, сигуран сам да ћемо оправдати улогу фаворита – најавио је Симић

М. Ристић

Навијачице

Одбојкашки клуб Војводина НС семе је уочи 8. марта решила да утиче на подизање свести важности здравља лепшег пола и уз помоћ компанија из свог спонзорског пула, Еликсир групи и СТ медицини, обезбедила награде за 11 навијачица са данашњег сусрета, 10 превентивних гинеколошких прегледа и један комплетни превентивни систематски преглед.

Чести сусрети

У четвртфиналу плеј-офа минуле сезоне Војводина НС семе за ривала имала је Спартак из Љига и посао завршила у две утакмице. У Новом Саду црвено-бели су славили 3:2 (25:20, 29:31, 25:23, 22:25, 15:10), а у Љигу са 3:0 (25:19, 25:23, 25:18).

Ова два тима као по правилу састају се у четвртфиналу плеј-офа: у сезонама 2013/14 и 2014/15. Оба пута максималним резултатом, у оба меча, славили су Новосађани, док је Спартак узео сет у двомечу четвртфинала плеј-офа у сезони 2010/11.

Распоред четвртфинала

Данас

НОВИ САД: Војводина НС семе – Спартак (Љ)     (18)

НОВИ ПАЗАР: Нови Пазар – Раднички (18)

СУБОТИЦА: Спартак – Јединство (СП) (19)

БЕОГРАД: Црвена звезда – Млади радник    (20.30)

Друге утакмице

Петак

ЉИГ: Спартак – Војводина НС семе    (19)

Субота

КРАГУЈЕВАЦ: Раднички – Нови Пазар (20)

СТАРА ПАЗОВА: Јединство – Спартак (С)     (19)

ПОЖАРЕВАЦ: Млади радник – Црвена звезда      (19)

Четвртфинале се игра на две победе, а евентуално трећа 12. марта.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести