Шампион поклекао у Београду

У утакмици без резултатског значаја, али у век психолошки важном црвено-белом дербију, одбојкаши Црвене звезде савладали су Војводину НС семе и нанели јој четврти овосезонски пораз 3:1 (25:22, 15:25, 25:19, 25:20).
Vijecki (desno) nije mogao sam/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/Вијецки (десно) није могао сам

Новосађани су још раније обезбедили лидерско место за плеј-оф, а на гостовање љутом ривалу су повели и повређене Кујунџића и Вучићевића, те наступили с нешто мањим маневарским простором у играчком кадру, али пораз ће им сигурно бити добра лекција пред завршне борбе за титулу.

Са два блока Машуловића, домаћи су од старта кренули силовито и повели. Само на кратко је Воша запретила и вратила се, али понека грешка гостију додатно је погурала Звезду. Није актуелни шампион имао решења за крајње нападаче противника, а и блок Звезде је био много успешнији, што је било довољно за сигурно вођство од 21:15. После сервиса Симића, Новосађани су успели да се резултатски врате и смање заостатак на свега два поена (22:20), али нису могли више од тога до краја сета.

Заиграли су боље новосадски црвено-бели у наставку, пре свега појачали сервис и били сигурнији у нападу. Тек асом Фундоре, Воша је на обавезни одмор отишла с предношћу 12:9. Распуцали су се Мехић и Вијецки и Воша је наставила добру серију до 20:12 коју није прекинуо домаћи тренер Кукањац ни са два тајм-аута те је изједначење дошло веома брзо.

Расположени Мехић играо је сам на почетку, уз помоћ Вијецког и држао Новосађане у игри у трећем сету, али се чекало да им се још неко придружи. Играло се у егалу до почетка друге половине сета, када је Звезда напала сервисом и преко Андоновића дошла до предности (18:15). С друге стране, Вијецки је остао сам у нападу, а Андоновићу се код домаћих придружио Додић и Београђани су поново повели освојивши трећи период игре.

Поново је Воша заиграла боље после губитка сета, али је у битним тренуцима, када је могла да се резултатски одлепи, грешила у нападу и тако одржавала противника у егалу.

Почетком друге половине сета, Павловић и Јовановић су послали по један неодбрањив сервис и донели, испоставило се, одлучујућу предност домаћину (18:15), који је брзо завршио утакмицу у своју корист.

М. Р.

Црвена звездаВојводина НС семе 3:1 (25:22, 15:25, 25:19, 25:20)

БЕОГРАД: Хала УСЦ “Вождовац”, гледалаца: 250, судије: Јанковић (Ниш), Радовановић (Стара Пазова).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац, Јевтић (л), Петковић, Ђурђевић (л), Машуловић 10, Петровић, Нејић, Синђелић 3, Јовановић 4, Додић 17, Н. Павловић, Андоновић 13, Д. Павловић 18.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 6, Вучићевић, Брборић, Фундора 12, Шкундрић (л), Негић (л), Ковачевић, Вијецки 23, Кујунџић, Костић, Мехић 23, Радевић 2, Тодоровић, Рудић.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести