Шампион поново рутински са Љижанима

Одбојкаши Војводина НС семе дошли су до девете узастопне победе у домаћем шампионату, остали на чеоној позицији на табели, а трећи пут ове недеље савладали су Спартак из Љига 3:0 (25:20. 25:21, 25:20).
OK Vojvodina Spartak Ljig/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Војводина НС семе - Спартак (Љ) 3:0 (25:20. 25:21, 25:20)

НОВИ САД: Мала сала СПЦ Војводина, гледалаца 150, судије: Стојанац (Рума), Милошевић (Београд).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 11 (6 бл), Вучићевић, Фундора 3, Шкундрић (л), Негић (л), Ковачевић, Зијецки 15, Кујунџић 14, Костић, Мехић 12, Радевић 8, Тодоровић, Рудић, Перић.

СПАРТАК (Љ): Максимовић 15, Јовичић (л), Сајић, Перић 2, Гајевић 12, Ђорђевић, Мирковић 3, Медурић 3, Зарић, Поповић 2, Лалић 1, Миловановић 2, Јанковић.

Почетком седмице било је два пута по 3:0 за Новосађане у четвртфиналу Купа Србије, а са овом максималном победом скор Војводине и Спартака у овој сезони дошао је на 12:0 у сетовима за актуелног шампиона.

На старту меча чинило се да су и Новосађани изгубили елан због честих сусрета са истим ривалом па су опуштеније почели што је гост искористио. Повећавали су предност играчи Спартака у првом сету све до огромних 17:11, а нису помогла ни два Николићева тајм-аута. Ас Мирана Кујунџића покренуо је црвено-беле који су после серије његових одличних сервиса преокренули стање ствари на терену и повели 19:18. Прорадила је одбрана али и блок шампиона и веома брзо црвено-бели су освојили први сет који је закључио Кујунџић добрим нападом.

У другом сету одржавали су гости егал до 10:10 али су серије сервиса Радевића а потом поново Кујунџића донели одлучујућу разлику (20:12). Ипак, високо вођство донело је мало опуштање домаћина па је Спартак пришао на свега два поена заостатка (22:20) али за више није имао снаге.

Резултатска клацкалица виђена је у трећем сету играло се у налетима и освојали поени у серијама. Играли су, чинило се, са пола гаса Новосађани таман онолико колико је било потребно да мирно приведу утакмицу крају и забележе нову максималну победу, али и све похвале иду на рачун Спартака који се још једном показао у добром светлу.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести