Сарадња одбојкашких клубова Војводина и Босна

НОВИ САД: Током припрема на Палама, стручни штаб Одбојкашог клуба Војводина искористио је прилику да се види са делегацијом Одбојкашког клуба Босна. Како су још тада обе стране најавиле, био је то само почетак једне лепе приче. Та прича настављена је јуче и данас у Новом Саду.
o
Фото: okvojvodina.org

На позив српског шампиона представници ОК Босна узвратили су посету и стигли на Меморијал великана.

Осим уживања на одбојкашким мечевима, председник ОК Босна Алмир Хоџић и тренер екипе проф. Ифет Махмутовић, иначе селектор БиХ, данас су озваничили сарадњу са Војводином у новосадским клупским просторијама, где су их дочекали чланови менаџмента председник Драгољуб Збиљић, шеф стручног штаба Слободан Бошкан и Ђорђе Ђурић.

Желимо да направимо стратешку сарадњу. Војводина је одбојкашки бренд у Србији, а ми имамо право да кажемо да смо то ми у Босни. Због историје клубова сарадња је заиста драгоцена. Подржаваћемо једни друге у раду, долазити једни другима на турнире и радити размену искустава. Војводина је поставила жестоке стандарде у одбојкашком свету, ми желимо да следимо тај пут, да у БиХ будемо оно што је Воша у Србији. Млади смо, амбициозни, желимо да напредујемо, а Војводина је ту узор светског реномеа, истакао је Алмир Хоџић председник ОК Босна.

Тренер Босне и селектор БиХ професор Ифет Махмутовић подсетио је како је то изгледало некада на југословенским просторима.

Некада су биле Младост, Босна, Војводина, а уз њих Партизан и Звезда. Увек смо имали феноменалну сарадњу, играчи Босне одлазили су у Војводину и обрнуто. Оно што је Војводина направила је за пример у свету, желимо да се угледамо на то и да уз помоћ пријатеља, развијамо овај спорт са аспекта младих играча, да будемо добра фабрика светске производње. Можда смо ту сада нижи ниво, али надградња би дошла уз наш предан рад и кроз сарадњу са Војводином. Ја сам као селектор био у прилици да видим светске силе, али ово у Новом Саду је на врхунском нивоу.

Збиљић је изразио задовољство тиме што је сарадња озваничена и што је делегација Босне стигла у Нови Сад.

Фото: okvojvodina.org

Наше драге пријатеље смо угостили на турниру и то је показатељ колико смо велики клуб, јер иако их сада нема на списку учесника, звали смо их да дођу као гости и да уживају у одбојци. Отворили смо низ корисних тема, које се тичу развоја одбојке у региону. Мислим ту на простор старе Југославије, где Босна има своју високу позицију. Раде са кадетима, јуниорима, имају визију сличну нашој. Разменили смо још нека размишљања, о проблематичним ситуацијама, разговарали смо о прераним одласцима деце, о раду менаџерских агенција и договорили се да се заједно трудимо да задржимо играче што дуже у нашим клубовима. И на крају, за мене је леп пример то што је тренер Босне Ифет Махмутовић уједно и селектор БиХ, па је то добра тема за размишљање, да и тренер најбољег српског клуба треба да преузме Србију, поручио је Збиљић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести