Сигуран корак шампиона: Војводина НС семе – Црвена звезда 3:0

После победе у Суперкупу (3:1), одбојкаши Војводине НС семе други пут у три дана савладали су Црвену звезду, овога пута на старту шампионата Србије и то без изгубљеног сета.
1
Фото: Благојевић и Машуловић у блоку зауставља Додића

Актуелни шампион још једном је показао класу, освојио чак 19 поена из блока, те истакао озбиљну кандидартуру за четврту узастопну шампионску рецку.

У односу на Суперкуп, Воша је почела с променом примача у постави (Ковачевић уместо Никића), али се то осетило само на почетку зог раног вођства Београђана (7:3). Није та предност потрајала, експресна серија 4:0 изнивелисала је ситуацију, а блок Воше је најавио добру утакмицу. Имала је Звезда вођство 9:7, али је тада шампион узвратио серијом 6:0, сервис и блок су добро функционисали, као и игра у пољу, па су Благојевић и Перић у нападу имали лагане задатке. Једна леп поен, у ком је дизач Тодоровић лопту пребацио главом на страну ривала, понео је домаћина и посоа у првом сету је веома брзо завршен.

Играло се дуго поен за поен у другом сету (9:9), напала је Звезда и преко Додића повела са два поена (11:9), али је поново Воша серијом 4:0 преузела контролу. Одржавао је домаћин без проблема ту предност све док блок Симића није поставио резултат 19:15 и чинило се да ће Новосађани брзо удвостручити вођство. Ипак, запретила је Звезда сервисом, топила заостатак и изједначила (21:21), али после грешке Петковића, домаћин је имао две сет лопте (24:22). на сервис је дошао Андоновић, нашао пукотину у примачкој линији домаћих и преокренуо, али то није омело шамиона који је преко Перића, Благојевића и Ковачевића показала да има више нападачких опција и мирнију главу у завршници све до коначних 29:27. У том периоду игре, Новосађани су уписали чак 10 поена из блока.

После решене неизвесности у другом, трећи сет био је пука формалност за Војводину. За трен ока је било 8:3, а наставило се у ритму добрих сервиса и блока па је предност константно расла. Одржавао је домаћин без проблема високо вођство, а могао је гавранчић да пружи шансу и резервистима, што се није одразило на коначну победу без изгубљеног сета.

М. Ристић

НОВИ САД: Мала сала СПЦ Војводина, гледалаца: 400, судије: П. Баланyић и Јованчић (Београд).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 16 (7 бл), Лакчевић (л), Бајандић 1, Бојичић, Ковачевић 7, Негић (л), Машуловић 9 (5 бл), Буша 1, Благојевић 17, Радовић, Тодоровић 2, Рудић, Перић 10, Никић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац 2, Јевтић (л), Петковић 1, Тадић, Трифуновић (л), Николић 4, Поповић, Фет, Нејић 7, Синђелић 5, Машуловић, Додић 11, Павловић 6, Андоновић 7.

Фото: Ф. Бакић

Војводина – Ц. звезда 3:0

Раднички – Јединство (СП) 3:0

Партизан – Ниш 1:3

Рибница – Спартак (С) 3:1

Н. Пазар – М. радник (данас, 19)

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести