СЛОБОДАН БОШКАН Екипа готово комплетирана

НОВИ САД: Данас ће одбојкаши Војводине НС семе сазнати првог ривала у квалификацијама за Лигу шампиона, али је актуелни шампион до сада одрадио највећи део посла када је у питању комплетирање екипе за следећу сезону.
BoskanSlobodan01-RHA
Фото: Dnevnik.rs

Први пут после много година, Новосађани су готово склопили мозаик екипе коју ће на располагању имати нови тренер Душко Николић, што је велики корак ка испуњењу зацртаних виских циљева за наредних неколико година.

Нове ласте су дизач Иван Костић, либеро Горан Шкундрић, средњи блокер Мирко Радевић, примач/коректор Украјинац Дмитро Вијецки, као и либеро из јуниорске репрезентације Србије Стефан Негић (потписао на четири године). Тиме је план црвено-белих испусњен у смислу броја репрезентативаца наше земље, а једина је још недоумица када ће се довести и ко ће бити још један коректор у конкуренцији.

Спортски директор Војводине НС семе Слободан Бошкан, заједно с председником УО Драгољубом Збиљићем, али и генералним директором Николом Салатићем, повукао је храбре потезе и шампионакси мозаик лагано добија финалне обрисе.  

Веома је важно што је задржан костур екипе из минулих шампионских сезона. Да ли је то био један од главних циљева за крај сезоне?

- Направљен је велики и важан корак јер су млађи играчи, који су прошли нашу школу и већ оставили траг освајањем две титуле, продужили уговоре и остаће у клубу. Давид Мехић, Миран Кујунyић, Божидар Вучићевић су продужили верност на још три, а Вук Тодоровић на четири године и то је за сада, али је то веома важно за клуб како бисмо добили стабилност, али и за њих као играче да уду уз клуб који се развија и напредује и игра у Србији и Европи. Настављамо с пројектом за развој клуба који је представљен за неколико наредних година. Ти играчи с којима смо продужили уговоре треба да буду препознати у скорије време и од националног тима и буду на ужем списку. 

Да ли сте комплетирали екипу или ће бити још неких новости пред летњу паузу?

- Мислимо да није све завршено и сигурно ћемо наставити потрагу за још једним коректором који би могао да донесе сигурност у утакмицама квцалификација за Лигу шампиона, али надамо се и у групној фази најјачег такмичења. Данас ћемо видети ко нам је противник у првом колу квалификација за Лигу шампиона, па свакако имамо времена да реагујемо и да закључимо састав за следећу сезону.

За разлику од много претходних сезона, готово читав састав је познат. Шта се променило па су се начинили велики кораци?

- Када имате финансијску стабилност, онда можете да планирате раније и да се посветите прелазном року. Сада смо раније панирали екипу и појачања, то је велика сигурност и зато смо ту где јесмо на данашњи дан, а то је чињеница да је 95 одсто екипе комплетирано и да је једно место под упитником – рекао је Слободан Бошкан.

Марко Ристић

 

Жреб данас, систем нов

Одбојкаши Војводине НС семе су међу 16 екипа које ће се борити за две преостале позиције у Лиги шампиона. Према претходним информацијама очекивало се да ће Новосађани играти само трећу рунду квалификација, али јучерашња информација из Европске одбојкашке конфедерације све је променила и данашњи жреб (11 часова) одредиће с ким ће српски шампион најпре укрстити копља у првој о три рунде квалификација.

Поред Војводине НС семе ту су још, Истанбул ББСК (Турска), Јунајтед волејс Франкфурт (Немачка), Линдеманс Алст (Белгија), Шомон (Француска), Паок Солун (Грчка), Посојилница (Аустрија), Нефтохимик Бургас (Бугарска), Леворанта Састамала (Финска), Абијант Гронинген (Холандија), Шахтјор Солигорск (Белорусија), Младост Брчко (Босна и Херцеговина), Младост Загреб (Хрватска), Теруел (Шпанија), Казинцбарцика (Мађарска), Викинг Тиф Берген (Норвешка).

Први мечи првог кола квалификација заказани су за 9. и 10, а реванши за 16. и 17. октобар.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести