Слободан Бошкан нови спортски директор одбојкаша Војводине

Управни одбор Одбојкашког клуба Војводина једногласно је, на јучерашњем састанку, за новог спортског директора изабрао прослављеног репрезентативца и некадашњег трофејног играча новосадског колектива Слободана Бошкана.
Slobodan Boskan i Dragoljub Zbiljic
Фото: Слободан Бошкан и Драгољуб Збиљић, фото: ОК Војводина

Досадашњи дугогодишњи спортски директор Никола Марић преименован је на функцију саветника за спортска питања.

На састанку чланова Управног одбора донет је врло јасан закључак да постоји само једна страна приче, те да нема речи о смени.

„Никола Марић је неодвојиви део клуба, као појединац заслужан за многе успехе, док је Бошкан озбиљно појачање и део је приче о будућности Војводине. Сматрали смо да је сада погодан тренутак, јер бисмо можда, да смо чекали, испустили Бошкана“, објаснио је Драгољуб Збиљић потпредседник Управног одбора Одбојкашког клуба Војводина.

Појачање је добио и Управни одбор, а нови чланови су Ненад Ћаћић главни и одговорни уредник Првог програма Радио телевизије Војводина и Љубомир Јовановић, бивши успешни рукометаш. На Управном одбору било је речи и о организацији свечаног отварања адаптираног клупског објекта, будућем функционисању дома за младе играче, али и о спортском делу, односно допуни екипе у будућности и очувању костура тима.

„Велико ми је задовољство и част што сам постављен за спортског директора. Најпре јер је то клуб у којем сам играо, стасао и постао играч, а затим и зато што сам постављен на функцију на којој је свих ових година био Никола Марић. Захваљујући искуству, знању и начину рада, он је оставио траг и имао удела у резултатима. Управо због тога нисам се двоумио. За мене ће то бити велики изазов, посебно након нових дешавања у клубу. Војводина је бренд, има искуство, организацију, успехе, нова управа донела је надградњу, сматрам да још има простора да напредује у свим сегментима, а посебно у млађим категоријама“, истакао је Бошкан.

М. Р.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести