Слободан Ковач: Милион мотива против Француске

АНТВЕРПЕН: Селектор одбојкашке репрезентације Србије Слободан Ковач, после тесне победе над Украјином 3:2 за полуфинале Европског првенства, признао је да је његов тим направио много грешака, али да је најбитније да је изборено место међу четири најбоља тима на континенту.
Slobodan Kovač/Fonet/CEV
Фото: Фонет/CEV/Слободан Ковач

Србија је савладала Украјину 3:2 (21:25, 25:23, 25:22, 19:25,15:9) и у борби за медаљу и финале у Паризу чека је Француска.

"Украјина је незгодна екипа, и против Белгије играла је добру одбојку. Имају недостатке, али ни ми нисмо испоштовали све што смо се договорили. Можда је утицала важност утакмице, увек аутсајдери имају велики мотив. Нема оправдања, само не могу да схватим да немамо мотив када се игра за полуфинале. Могло је много боље, на крају важан резултат", рекао је Ковач, а преноси ОС С.

Он је додао да се не може увек побеђивати перфектном игром јер, како наглашава, мора да буде успона и падова.

"Добро је што смо се враћали, пети сет је био добар. Можда је било страха од неуспеха, мора пуно да се ради на менталном јачању. Потребна је већа концентрација".

Пред дуел са Французима, Ковач сматра да је већи мотив на страни његовог тима.

"Прво мотив је финале, а онда да Французима покажемо да смо озбиљан ривал у квалификацијама за Олимпијске игре. Милион мотива има. Морамо да уђемо најбоље што можемо у меч", оптимиста је Ковач.

Најбољи српски одбојкаш Александар Атанасијевић, стрелац чак 24 поена, истиче да је утакмица била невероватна.

"Украјинци су играли добро, али смо им грешкама допустили да буду још бољи. Искуство наше је пресудило на крају. Морамо да заборавимо тај меч, против Француске потребна нам је најбоља партија. Имамо срце и надам се да ћемо бити прави када је најпотребније", закључио је Атанасијевић, уз констатацију да екипа полуфинале мора да одигра боље за најмање 30 одсто.

Полуфинале Француска - Србија игра се у петак од 21 сат, док се дан раније састају Пољска и Словенија.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести