СП Јапан: Србија на старту с Доминиканкама

Одбојкашице Србије први меч на Светском првенству у Јапану  играће с Доминиканском Републиком од 9.10 часова и то ће бити прилика за право загревање и показатељ шта могу наше девоке на најквалитетнијој светској смотри.
Milenkovic Bojana/FIVB
Фото: ФИВБ/ Једна од најмлађих у тиму Србије Бојана Миленковић

Питање победе на старту се не доводи у питање, пре свега јер је Србија у премијерном издању Лиге нација стила до финалног турнира и за очекивати је да и у Јапану постигне минимално исти успех.

С нашим лавицама су још у групи Портириканке, Казахстанке, Кенијке и Бразилке и извесно је да ће управо меч Србија – Бразил одлучивати о првом месту у Д групи која се игра у Хамамацуу.

Имале су наше репрезентативке шансу да се аклиматизују на нове временске услове јер су већ десет дана у Јапану, припртемале су се, после сјајног дочека, у Хофуу, а јуче су отпутовале за Хамамацу. Све су решене да се у Јапану прикажу у најлепшем светлу и једва чекају почетак Светског шампионата.

- Чекамо почетак с великим нестрпљењем, припреме су биле дуге и мислим да смо максимално спремне. Група није претешка, фаворити смо у односу на много екипа и мислим да ће нам ти мечеви послужити за припрему и хватање залета за све оно што нас очекује касније. Много нам је значило што смо у Јапан дошле пре десет дана јер сви знамо колико је овде све другачије – рекла је наша репрезентативка Тијана Малешевић.

Једна од наших најмлађих репрезентативки је примач сервиса Бојана Миленковић и једва чека почетак њеног првог Светског шампионата.

- Што се мене тиче, не могу да дочекам почетак и први меч с Доминиканкама, ово је моје прво Светско првенство и влада позитивна трема. Све смо жељне доказивања и кренућемо максимално од почетка. Наша репрезентација не иде на такмичења само да би учествовала, борићемо се за медаљу и сигурно имамо квалитет за то. Спремале смо се веома напорно и надам се да ће се све то исплатити – рекла је Миленковићева.       

М. Р.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести