СП у Јапану: Италији драма против Кине, са Србијом за злато

ЈОКОХАМА: Женска одбојкашка репрезентација Србије у борби за светско злато играће против Италије, која је данас у полуфиналу после драме победила Кину 3:2 (25:18, 21:25, 25:16, 29:31, 17:15).
Odbojkasice Italije/FIVB
Фото: FIVB

У сјајном мечу у Јокохами Италијанке су раније могле да славе, пропустиле су две меч лопте у четвртом сету, а онда у петом искористиле укупно шесту шансу за тријумф 45. поеном нове рекордерке Паоле Егону.

До прилике за најсјајније одличје Италија је дошла само са једним поразом на турниру и то од Србије у борби за прво место групе Фајнал-сикса.

Раније данас, Србија је савладала Холандију 3:1 (25:22, 26:28, 25:19, 25:23) и први пут изборила финале на Светском првенству.

Финале је у недељу од 12.40 у Јокохами.

Бошковић: Сад следи оно право; Огњеновић: "Гинуле" смо..

Српске одбојкашице Тијана Бошковић, Маја Огњеновић и Бранкица Михајловић истакле су да су пресрећне и поносне што су победом над Холандијом избориле историјско финале на Светском првенству у Јапану.

"Држале смо се заједно од почетка утакмице, иако је Холандија играла сјајно. Није било лако, али драго ми је што смо све завршиле у нашу корист. Срећне смо, али оно право тек следи и даћемо све од себе за злато", рекла је Бошковић.

Капитен Маја Огњеновић признала је да јој је овај дуел са Холанђанкама био најтежи у каријери.

"Било је пуно набоја и емоција, а нисмо се обазирале на претходни пораз од Холандије. Превелики је улог био, бориле смо се као никада до сада и "гинуле" једна за другу. Сада морамо да одморимо и хладне главе дочекамо финале".

Бранкица Михајловић, која је освојила поене за тријумф, каже да је трећи сет био одлучујући.

"Јако смо задоволљне и поносне, било је физички и псхички исцрпљујуће. Холанђанке играју јаку одбојку, добро су се спремиле... Драго ми је да смо успеле да издржимо све њихове нападе и преокренемо. Најбитније сада је да се одморимо и спремимо за финале", закључила је Михајловић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести