СП у Јапану: Србија савладала и Немачку

Одбојкашице Србије победиле су Немачку у другом мечу друге фазе Светског првенства у Јапану са 3:0.
odbojkasice srbije, fivb
Фото: FIVB

Српкиње су наставиле свој импресивни низ новом победом, седмом без изгубљеног сета на првенству и славиле су са 25:14, 25:20, 25:20.

Немице су у овај меч ушле са скором 4:2, али се Србија показала као казнена експедиција од старта првог сета када је брзо направила 6:1 после смеча Бошковићеве. Убрзо је било и 10:1 и јасно се видело да су Немице "исцеђене" после пет сетова са Бразилом. Све што су могле у првом сету, играчице Немачке су показале серијом до 16:11, али је Србија од тог тренутка опет преузела потпуну контролу и решила први сет у своју корист.

Немачка се у другом равноправно борила, имала егал на 11:11 после блока Лисе Грундинг, да би Тијана Бошковић смечом донела два поена предности за Србију 15:13. Немачка је егал одржала до 19:19 и од тог тренутка су српске одбојкашице опет заиграле боље у пољу и овериле други сет. Добар сервис и солидна одбрана омогућила је Немачкој вођство 9:7 у трећем сету, предност се смењивала, али је Немачка имала предност пре другог техничког тајм-аута 16:13. Србија од тог тренутка преокреће ствари на терену, Рашић добро циља за 18:17 и враћање вођства Србији и после тога ривалке Србије више нису имале снаге и поражене су максималним резултатом након смеча Тијане Бошковић за 25:20.

Нашу репрезентацију је предводила Тијана Бошковић са 17 поена, Бранкица Михајловић је имала 15, а Милена Рашић 13. Луиза Липман је имала највише код Немица са 11. Србија је приказала добру партију на сервису, у блоку, али и нападу. 
 

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести