СП У Јапану: Српкиње желе наставак победа

Одбојкашице Србије у среду ће играти са домаћином Јапаном на Светском првенству, а навеле су да очекују тешку утакмицу са специфичним противником.
Mihajlovic Brankica/Fonet
Фото: FoNet

- Увек је са Јапанкама тешко играти јер је то заиста другачија одбојка, која нама не одговара. Надам се да ћемо тактички све одрадити како треба и остварити максималну победу - рекла је Стефана Вељковић у Нагоји.

Утакмица између Србије и Јапана игра се у среду од 12.30 у Нагоји.

- Тешко је играти против таквих екипа које су веома добре у одбрани, тешке за блок. Неће бити лако и због тога што су домаћини и што ће сигурно бити пуна хала - казала је Вељковићева.

Бранкица Михајловић је рекла да се Србија и Јапан веома добро познају.

- Играле смо много пута. То је екипа која има другачији стил игре од европског и увек изискује напор и труд. Биле смо успешније у последњих пар наврата, али ће сада бити теже јер играју на свом терену. Желимо прво место у групи и даћемо све од себе да наставимо низ добрих утакмица и победа - навела је Бранкица Михајловић.

Стручни штаб српског тима је задовољан одбојкашицама.

- Можемо да будемо презадовољни после седам победа са 3:0. Знамо и сами да ово првенство карактерише дужина и најтеже је задржати фокус и мотивисаност. Девојке за сада испуњавају сваки задатак - рекао је Милан Гришић.

Он је истакао, попут одбојкашица, да је Јапан специфична и неуобичајена екипа, али да мисли да је квалитет на страни Србије и да очекује победу.

Србија после седам утакмица има максималних 21 бод.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести