Српски одбојкаши у Чикагу савладали Иран

ЧИКАГО: У 11. колу Лиге нација мушка одбојкашка репрезентација Србије савладала је вечерас у Чикагу селекцију Ирана са 3:2 (21:25, 25:22, 27:25,  20:25,15:11) и са учинком од седам победа и четири пораза налази се на седмом месту.
odbojkasi srbije, oss
Фото: ОСС

У изузетно важном мечу одбојаши Србије су успели да четврти пут у овогодишњој Лиги нација добију одлучујући сет и да забележе победу која их оставља у трци за пласман на завршни турнир шест најбољих тимова.

После јучерашњег фантастичног издања Иранаца у дуелу са Пољском и победе изабраника Игора Колаковића од 3:0 очекивало се да ће вечерашњи меч бити веома тежак и то се обистинило.

Одбојкаши Ирана су одлично почели меч и добили су први сет, али је уследио одговор репрезентације Србије и брзо изједначење.

Пресудан је био трећи сет, који је у неизвесној завршници припао нашем тиму. Иранци су, истина, још једном подигли ниво игре и изједначили су на 2:2, али су се доста потрошили и на почетку одлучујућег сета Србија је повела са 3:0 и ту предност је чувала до краја.

Бриљантну партију приказао је коректор нашег тима Алаксандар Атанасијевић, који је освојио 32 поена, а добри су били и средњаци са десет поена из блока.

Србија сутра у 12. колу игра против Пољске. Евентуална победа би нас довела надомак пласмана на завршни турнир, а у случају пораза у последња три кола морали бисмо да победимо Канаду, Јапан и Кину и да се надамо да ће нам други

резултати ићи на руку.

Србија: Атанасијевић 32, Ивовић 13, Катић 9, Подрашчанин 9, Крсмановић 8, Ковачевић 6, Лисинац 3, Јововић 2, Мијаиловић 2, Костић 1, Околић, Лубурић, Мајсторовић, Росић. Грешке противника 24 поена.

 

Иран: Ебадипур 21, Јали 13, Шафеи 12, Мирзајанпур 11, Шарифи 9, Голами 4, Фаези 3, Маруфлакрани 2, Гаеми, Гафур, Мохарад, Вади, Маранди, Харзатпурталатапех. Грешке противника 32 поена.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести