Српски одбојкашки клубови добили ривале у еврокуповима

ЛУКСЕМБУРГ: Жребом у Европском радиодифузном центру (БЦЕ) у Луксембургу српски одбојкашки клубови добили су данас ривале у еврокуповима.
odbojka
Фото: Freeimages, ilustracija

Првак Србије у женској конкуренцији Црвена звезда у 1. колу квалификација за Лигу шампиона играће против финског Полки Кусама. Први меч ће се одиграти 19. октобра у Београду, а реванш 26. октобра у Финској.

У конкуренцији одбојкашица биће одиграна два кола и два победника 2. кола квалификација избориће пласман у групну фазу.

Шампион Србије у мушкој конкуренцији је Војводина, а Новосађани су изборили пласман у групну фазу елитног такмичења. Када је реч о ЦЕВ купу, одбојкаши Партизана ће у шеснаестини финала играти против победника дуела између немачког Хершинга и пораженог тима у 2. колу квалификација за Лигу шампиона (9. и 16. новембра).

Црвена звезда ће у 1. колу Купа ЦЕВ играти против поражене екипе у дуелу 1. кола квалификација за Лигу шампиона у ком се састају Младост Брчко (БиХ) и Линдарен Амрисвил из Швајцарске.

Раднички из Крагујевца у 1. колу Купа ЦЕВ играће против поражене екипе из 2. кола квалификација за Лигу шампиона.

Утакмице 1. кола на програму су 12. и 19. октобра.

Одбојкашице Железничара из Лајковца ће у шеснаестини финала ЦЕВ купа на мегдан немачком Шверину (14. и 21. децембра).

У конкуренцији одбојкашица у Купу изазивача Јединство из Старе Пазове ће играти у шеснаестини финала (14. и 21. децембар) против победника двомеча 1. кола између словачког Брусна и летонске Риге.

Уб ће у 1. колу играти против кипарског Аполон Лимасола, док ће Тент у 1. колу играти против румунског Рапида из Букурешта. Мечеви 1. кола ће се одиграти 23. и 30. новембра.

Одбојкашице Партизана играће у БВА Купу, а победник ће у 1. колу Купа изазивача играти против белгијског Шалу Шепел Лез Ерлемона.

Одбојкаши Спартака из Суботице наштупиће у БВА Купу, а победник ће у 1. колу Купа изазивача (12. и 19. октобра) играти против норвешког Викинга из Бергена.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести