Српским одбојкашицама три бода против Кине

Кина – Србија 1:3 (22:25, 18:25, 25:20, 22:25)
њ
Фото: FIVB

Одбојкашице Србије савладале су Кину у осмом колу у оквиру трећег викенда Лиге нација и поправиле су утисак после убедљивог пораза од Бразилки дан раније. Подмлађени тим Александра Владисављева уписао је нова три бода и четврти тријумф, а има исто толико неуспеха. Кинескиње су дошле у таквом саставу да је наша селекција могла да очекује позитиван исход у дуелу с њима, а посао јој после другог сета уопште није био лак, мада јој се велика борбеност на крају исплатила.

До вођства од 1:0 наше девојке стигле су одличном игром, поготово у одбрани, иако је на почеку ипак мало шкрипало. Имале су и шест поена вишка (21:15) али Кинескиње нису олако препустиле сет. Приближиле су се на 23:20, па и 24:22, али је Владисављев правовремено реаговао тајм–аутима и отклонио је сваку опасност. Било је потребно мало више времена Српкињама да сломе отпор противница у наставку, а то су успеле после друге обавезне паузе када су повеле 16:12. Капитенка Катарина Лазовић предводила је напад Србије, која до краја није испуштала вођство и рутински је повећала предност на 2:0.

Кинескиње су преузеле иницијативу почетком трећег сета, а српску селекцију задесио је пех пошто је због повреде леђа терен напустила дизач Ана Јакшић. Осетио се њен изостанак и уз више грешака, наше су биле приморане да вијају резултат. Заостатак од пет поена (23:18) нису могле да смање и Кинескиње су режирале 2:1. Лошије су наше закорачиле у четврти сет, губиле су 1:5, али се Јакшићева вратила у игру и срећом, све је кренуло на боље, па је велико пожртвовање крунисано преокретом и вођством 16:11. Иако јој је у завршници Кина дисала за вратом, Србија је задржала концентрацију у одлучујућим тренуцима и сигурним кораком је дошла до коначних 3:1.

Трећи викенд Лиге нација Српкиње завршавају сутра од 19.30 часова дуелом против Белгије. К.Б.

РИМИНИ: Дворана Сајма, без присуства публике, судије: Касамигела (Аргентина), Дивирц (Канада).

КИНА: Дијао 4, Јанг 12, Гао 3, Ј. Ванг 9, Ли 13, Жанг, К. Лиу 12, Ди, Женг, Лин, М. Ванг, Ј. Лиу 5, Дуан 6.

СРБИЈА: Лазовић 26, Царић 22, Узелац, Јакшић 4, Коцић 9, Лозо 16, Ђорђевић, Медић 5, Марковић, Букилић 1, Делић, Ђурђевић, Гочанин, Миросављевић.

К. Б.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести