Суперкуп: Нови Пазар савладао Војводину и освојио први овосезонски трофеј

Одбојкаши Новог Пазара одбранили су Суперкуп и освојили први овосезоснки домаћи трофеј.
NPazar-Vojvodina 05
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Иако је Војводина НС семе словила за фаворита, домаћин је смогао снаге да одигра на високом нивоу и искористи све мане Новосађана који су играли без повређеног Радевића, а треба рећи да су се први дизач Костић и тренер Николић придужили тиму пре два дана.

Војводина је била конкретнија од почетка сусрета, блокови Ковачевића донели су уводну предност, а увећао ју је Фундора са два пролаза и асом (7:3) и принуђен је био Затрић да реагује тајм-аутом. Играли су се Новосађани, пролазили контранападе и без проблема увећавали предност која је веома брзо износила 14:5. На сервисе Даце су домаћи направили серију и мало по мало топии заостатак те дошли на свега поена заостатка (17:18). Покренула се Воша и побегла на 22:18, али је домаћин узвратио и повео серијом 5:0 (23:22), а бољим сервисом је освојио први сет.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Од почетка другог сета је Војводина држала контролу, имала предност од неколико поена, али су домаћи увек успевали да се врате. Тек у другој половини сета су црвено-бели направили одлучујућу предност серијом добрих сервиса Ковачевића и од резултата 18:19, повели 18:24 и ускоро је стигло изједначење.

Играло се снажно са обе стране почетком трећег периода игре, домаће је држао у игри Благојевић, а актуелни шампион је градио игру. Ипак, доста проблема на пријему сервиса довели су Вошу у ситуацију да јури резултат. На сервисе Вијецког и поена из блока Кујунџића и Тодоровића, Војводина је коначно изједначила (19:19), а на контри је погрешио Кујунџић и то је домаћин искористио и убрзо повео новом серијом 3:0. То је било довољно да домаћин освоји трећи сет и поново поведе.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Распуцао се Вијецки и Воша је повела 8:5 почетком четвртог сета, али је Нови Пазар имао минимално вођство на техничком тајм-ауту (12:11). Поново су црвено-бели били без решења у нападу, а понека грешка је гурала противника. У саму завршницу су домаћи ушли с два поена вишка (21:19), а ма колико да је Воша покушавала, није имала решење за Благојевића, али се ту истакао и судија Петровић оштетивши Новосађане. На крају, блок Новог Пазара је одлучио и задржао трофеј суперкупа.

М. Ристић

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Нови ПазарВојводина НС семе 3:1 (26:24, 19:25, 25:22, 25:21)

НОВИ ПАЗАР: Хала “Пендик”, гледалаца: 800, судије: Петровић (Ужице), Јанковић (Ниш).

НОВИ ПАЗАР: Сретеновић 2, Поломац 3, Затрић (л), Еремић 7, Даца 1, Живановић, Зуковић (л), Божовић, Суботић, Благојевић 25, Радосављевић 7, Халиловић, Милутиновић, Прушевић.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 5, Вучићевић, Фундора 3, Шкундрић (л), Негић (л), Ковачевић 6, Вијецки 11, Кујунџић 12, Костић, Мехић 10, Тодоровић 1, Рудић, Перић.

Фото: ОСС

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести