Суперлига: Одбојкаши Војводине гостују у Суботици

Победа над Спартаком из Љига у осмини финала Купа Србије значила је одбојкашима Војводине НС семе, али прави испит за црвено–беле је сутрашњи сусрет са истоименим клубом у Суботици од 19 часова.
Luka Cubrilo
Фото: Лука Чубрило, фото: ОК Војводина НСС

„Голубови“ су најпријатније изненађење Суперлиге и забележили су, једини уз Црвену звезду, све три победе, па држе друго место на табели. Зна се да је у „Дудовој шуми“ увек неугодно играти, а поготово у овом тренутку када екипа тренера Ивице Јевтића пуца од самопоуздања. Новосађани су повратили мотивацију после два убедљива пораза од Црвене звезде и Партизана, али разлика у квалитету против Љижана била је велика па се максималан тријумф очекивао, иако се у трећем сету Воши десио осетнији пад, срећом, без последица.

– Мало смо се опустили, јер смо потценили противника мислећи да се неће вратити пошто смо два сета лако добили. То је нешто што не би требало да нам се дешава, јер су пред нама тешке утакмице, поговото ова у Спартаковој сали пошто су Суботичани пуни самопоуздања после ових победа, док је нама исто било пољуљано – рекао је Лука Чубрило, дизач Новосађана. 

Креатор игре шампиона, који ће и данас бити у стартној постави, јер је Андрија Вилимановић и даље повређен, сматра да ће такви тренуци као што је пад у трећем сету у претходном сусрету скупо да се плате у Суботици.

– Спартак ће сигурно искористити сваку такву ситуацију да направи серију поена и мислим да екипама, као што смо ми, које настоје да играју на високом нивоу такве ствари не смеју да се дешавају. За Војводину је ово сигурно неки тежи моменат, после две изгубљене утакмице са 3:0. Тријумф над Љигом нам је послужио мало као подстрек и да подигнемо самопоуздање. Треба да се прилагодимо на ову ситуацију, да схватимо да сви играју одбојку и да мора сваки поен да се игра до краја – поручио је Лука Чубрило.

Суботичани у последњих шест међусобних суперлигашких сусрета нису успели да савладају Војводину.

К. Бугарски

Сутра

Спартак С – Војводина (19)

Субота

Мл. радник – Рибница (19)

Спартак Љ – Раднички (19)

Недеља

Ниш – Металац (17)

Ц. звезда – Партизан (18)

1. Ц. звезда     3          3          0          9:1       9

2. Спартак С. 3          3          0          9:5       7

3. Рибница     3          2          1          8:3       7

4. Партизан    3          2          1          6:3       6

5. Раднички   3          2          1          8:5       6

6. Мл. радник            3          1          2          6:7       4

7. Војводина  3          1          2          3:7       3

8. Спартак Љ.            3          1          2          4:8       2

9. Ниш            3          0          3          2:9       1

10. Металац   3          0          3          2:9       0

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести