Суперлига: Победа шампиона у Старој Пазови

Одбојкаши Војводине НС семе славили у Старој Пазови, на увек неугодном терену, победом од 3:1 над домаћим Јединством и то после губитка првог сета.
Дневник/Ф. Бакић/Славље одбојкаша Војводине НС семе
Фото: Дневник/Ф. Бакић/Славље одбојкаша Војводине НС семе

Одлучио је сервис Новосађана којим су направили чак 15 директних поена, а расположени Благојевић, Перић и повратник Мехић су завршили посао против лигашког фењераша.

Боље је меч почео домаћин, дошао до предности и држао је добрим нападима Шкрбића и Рољића.

На обавезни одмор су отишли Сремци са предношћу од 12:8, али је тада Војводина додала гас и брзо истопила заостатак преко Благојевића и Перића те у другом делу сета успела да изједначи (17:17).

Јединство је повело 19:17, а онда су серија добрих сервиса Благојевића и блок Перића донели серију поена гостима и вођство 21:19. Узвратио је домаћин експресно, Пешут је сервирао, Новосађани су грешили и Јединство је узвратило истом мером за 23:21. На сет лопти је Ковачевић погрешио у нападу и Пазовчани су повели. Пресудиле су грешке, гости су начинили осам, а домаћин свега три.

Асом Благојевића је Воша повела 6:4, у другом сету али су два блока домаћих и ас Пешута донели предност Сремцима, а тада је Гавранчић у игру увео Мехића, повратника у редове црвено-белих, и одмах преокренуо ситуацију. Управо је Мехић “повукао” екипу ка вођству и контроли игре (12:9), али је домаћин користио сваку грешку ривала и остајао у игри. Воша је стабилизовала пријем, а серија сервис грешака са обе стране одржавале су шампиона у предности од два до три поена. Јединство је блоком Рољића пришло на поен заостатка (21:22), али је Благојевић повео Вошу до изједначења.

Наставили су Новосађани са добрим сервисом и у трећем сету и са два аса Перића повели 6:2 почетком трећег периода игре и одржавала предност до обавезног одмора када је блок Машуловића донео Воши плус пет (12:7). Био је то поен који је одлучио сет, од тог тренутка Мехић и Благојевић су преузели конце игре и предност црвено-белих константно је расла, све до +11 (22:11). Вођство Новосађана запечатио је Бојичић ас сервисом.

Играло се поен за поен на почетку четвртог сета, Воша је била сигурнија у нападу и контролисала резултат, а са два везана ас сервиса Бојичића повела је 15:10. Ипак, понека грешка у нападу

шампиона је омогућила домаћину да се примакне, Благојевић је давао тон игри Новосађана и држао свим тим на осетном одстојању (20:16).

Поново је сервис црвено-белих био одлучујући у завршници, а све је завршено блоком Благојевића.

Јединство (СП) – Војводина НС семе 1:3 (25:22, 21:25, 13:25, 19:25)

СТАРА ПАЗОВА: Хала спортова, гледалаца: 300, судије: А. Поповић (Сремски Карловци), Леко (Нови Сад).

ЈЕДИНСТВО (СП): Младеновић, Станковић 6, Радивојевић (л), Илинчић (л), Пешут 10, Радишић 1, Мајсторовић 1, Пајић 5, Шкрбић 11, Мирковић, Паравиња, Рољић 9, Надаждин 8.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Лакчевић (л), Бајандић, Бојичић 8, Ковачевић 2, Негић (л), Машуловић 8, Буша 3, Благојевић 23, Радовић, Тодоровић, Рудић, Перић 20, Мехић 13.

М. Р.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести