Суперлига: Победа Војводине за крај

Одбојкаши Војводине НС семе тријумфом над Младим радником завршили су лигашки део сезоне, наставили низ победа на домаћем терену, а још раније су осигурали водећу позицију за плеј-оф.
Blok Vojvodine zaustavlja Busu/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/Блок Војводине зауставља смеч Буше

Новосађани су оправдали улогу фаворита, а испустили су само други сет који су Пожаревљани одиграли на врхунском нивоу.

Већ до првог обавезног одмора у уводном сету Новосађани су имали осетну предност (12:8), после одличних сервиса и активног блока. Због велике предности мало су се опустили, што су гости искористили да приђу на свега три поена минуса, али после блока Кујунџића и контре Сухињина вратили су домаће све на претходну меру, а вођство су закључили сервисима Кујунџића.

Узвратили су Пожаревљани добрим сервисом, веома брзо повели, али је Војводина вратила егал до обавезног одмора. Два слаба потеза Симића била су довољна за вођство гостију, а потом и узастопни блокови Дудуја донели су изједначење.

Изгубљени сет наљутио је актуелног шампиона који је после три узастопан ас сервиса Кујунџића повео 8:3 у трећем сету. Без обзира на предност наставио је домаћин да доминира из почетног ударца и лагано дошао до новог вођства. У четвртом сету Млади радник имао је снаге да парира у раној фази, а када је Војводина после добрих сервиса Стевановића повела 12:8 само се чекао крај сусрета. Још једном су гости припретили, али нису могли више од часног пораза на терену актуелног шампиона.

М. Ристић

Војводина НС семе - Млади радник 3:1 (25:18, 17:25, 25:17, 25:21)

НОВИ САД:- Мала сала СПЦ "Војводина", гледалаца 300, судије: Јанковић (Стара Пазова), Савић (Београд).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 10 (5бл), Вучићевић, Бајандић, Станковић, Стевановић 6, Вемић, Кујунџић 17, Пековић (л), Мехић 18, Шормаз, Тодоровић 1, Сухињин 18.

МЛАДИ РАДНИК: Дудуј 12, Пајтић, Савић 4, Ковачевић 11, С. Илић 1, Медан, Тонић, Буша 21, Лончар, Поповић 13, И. Илић (л), Јелић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести