Суперлига: Раднички савладан за наставак низа

Одбојкаши Војводине НС семе забележили су још једну победу у домаћем првенству, 10. у низу и држе лидерско место у Србији.
Radevic i Kujundzic u bloku/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/ Радевић и Кујунџић у блоку чекају напад Илића

Војводина НС семеРаднички (К) 3:1 (25:22, 25:20, 22:25, 25:20)

НОВИ САД: Мала сала СПЦ Војводина, гледалаца: 150, судије: Баланџић и Вуковић (обоје из Београда).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 4, Вучићевић 12, Фундора, Шкундрић (л), Негић (л), Ковачевић 3, Вијецки 8, Кујунџић 19, Костић, Мехић 10, Радевић 9, Тодоровић, Рудић, Перић.

РАДНИЧКИ: Стефановић 4, Гоић 5, Вељовић, Пантовић, Живић, Стевановић 19, Видовић, Илић 10, Пантелић (л), Перовић 11, Крстић 8.

Раднички се још једном показао у лепом светлу, одиграо на искуство, али то није било довољно за више од освојеног сета у сусрету са актуелним шампионом.

Само је почетак прог сета припао гостима, али када је Војводина успоставила жељену игру, све је кренуло у очекиваном смеру. Распуцани Вучићевић, добри сервиси, као и блок донели су лагано вођство црвено-белима. На крају, однос 6:1 у блоковима донео је превагу.

Слично је било и у наставку, до техничког тајм-аута су Шумадинци имали осетно вођство (12:8), али после контре и блока Мехића, те ас сервиса Ковачевића, домаћин је вратио изједначење. Једна грешка Радничког била је довољна да домаћин преузме све у своје руке, а касније два неодбрањива сервиса Кујунџића донели су резултат 23:18 и брзо дуплирање вођства.

С променама у постави наставио је шампион овај меч. Понека грешка у нападу домаћина, поново је погурала госте који су се разиграли и одржавали вођство. Код резултата 18:20, имао је Мехић контру, али је изблокиран па сет није отишао у неизвесну завршницу и Крагујевчани су смањили заостатак иако су у трећем сету начинили чак 11 грешака (Воша је имала осам грешака).

На почетку четвртог периода игре гости су држали добар ниво игре, али 12:10 на обавезном одмору најавили су бољи период игре црвено-белих. После још једне грешке гостију, Воша је повела 20:16 и уз још добрих сервиса Кујунџића (два аса) дошла до недостижног вођства које је претворила у нова три бода.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести