Суперлига: Шампион славио после великог преокрета

Требало је одбојка­шима Војводине НС семе сат ипо утакмице са Партизаном да достигну свој препознатљиви ниво игре и да готово изгубљену ситуацију претворе у велику победу у једном од дербија шампионата.
Koprivica uhvacen u trojnom bloku/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/Копривица ухваћен у тројном блоку

Као и увек дошао је Партизан да се надиграва, жељан шампионског скалпа, а мало му је недостајало да дође до већег дела бодовног колача да црвено-беле у правом тренутку није покренуо најискуснији, Милош Микић.

Први сет протекао је у изједначеној борбе до своје половине, а средином сета домаћин је искористио неколико прилика и имао контролу над резултатом. Марко Николић, некада играч Војводине покренуто је Партизан и са 10 поена у првом периоду игре био најзначајнија фигура. Пропустила је Војводина у првом сету четири сет лопте, а Београђани су освојили сет разлику упркос чињеници да су забележили 12 грешака.

Наставио је Партизан на истом нивоу и веома брзо повео 9:4 у наставку. Тренер домаћих Синиша Гавранчић тада је направио можда и круцијалну измену када је Перића заменио Ковачевићем. Мало помало Војводина је топила заостатак и успела да изједначи.

Поново је Партизан боље почео трећи сет, повео 8:5, а Војводина је експресно узвратила и изједначила 10:10. Играло се поен за поен све до вођства 17:15 за госте, а тада је ствари у своје руке преузео најискуснији код домаћих Милош Никић и са три везана ас сервиса иницирао серију 5:0. То је управо недостајало Шампиону да покаже право лице, али од тада све је ишло на воденицу домаћих који су освојили трећи сет. Само у првих 10 поена четвртог сета Партизан је парирао црвено-белима, тада је серија 5:0 вратила Новосађане у вођство, а затим виђена је тотална доминација актуелног Шампиона где су Никић и Ковачевић водили коло, али су их саиграчи сјајно испратили и дошло је до изједначења. Ношени добром игром црвено-бели су експресно добили и пети сет и закључили велики преокрет.

М. Ристић

Војводина НС СЕМЕ - Партизан 3:2 (26:28, 24:26, 25:20, 25:16, 15:8)

НОВИ САД: Мала хала  СПЦ Војводина, гледалаца 550, судије: Савић-Зотовић (обојица из Београда)

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 15, Лакчевић (л) Бајандић, Бојичић, Ковачевић 12, Негић (л), Машуловић 12, Буша, Благојевић 20, Радовић, Тодоровић 4, Перић 2, Никић 15

ПАРТИЗАН: Радовић, Копривица 10, Мариновић 18, Лекић 8, Ђорђевић 2, Хузејровић 1, Јанковић 6, Кисић 3, Сташевић (л), Цветковић, Петровић 2, Пајевић, Пековић (л), Николић 23.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести