Суперлига за одбојкаше: Лидер прелетео Срем

Одбојкаши Војводине НС семе максималном победом на неугодном гостовању у Старој Пазови учврстили су се на лидеркој позицији и што је још важније, заборавили пораз у првом сусрету полуфинала Купа.
Odbojkaši Vojvodine NS seme uspešno preskočili Staru Pazovu  Foto:F. Bakić
Фото: Одбојкаши Војводине НС семе успешно прескочили Стару Пазову  Фото:Ф. Бакић

После доброг почетка домаћина, Војводина је преузела конце игре и преко Вучићевића и Кујунџића повела, а блок Стевановића и ас сервис Симића донели су 14:10 актуелном шампиону. С два везана аса Пешута, Сремци су се примакли (14:16), али су узвратили Кујунџић и Вучићевић за пет поена вишка (14:19) који су брзо конвертовани у вођство.

Дуго се у другом сету играло поен за поен (9:9), а на обавезни одмор су црвено-бели отишли с предношћу (12:10) после контри Мехића и Вучићевића. Сервиси Стевановића (два аса) донели су Новосађанима недостижних пет поена вишка (18:13) и брзо дуплирање вођства.

Трећи сет су боље почели домаћи, добрим сервисима и поенима Мицића, али се актуелни шампион брзо вратио у игру и повео после обавезног одмора. Држали су минимално вођство гости, а Старопазовчани су изједначили (21:21) и имали контру за вођство, али је Симић блоком донео нову предност Воши. Исти играч је, такође блоком, донео и меч лопту, коју је Кујунџић асом претворио у победу.

М. Р.

Јединство (СП) – Војводина НС семе 0:3 (20:25, 20:25, 22:25)

СТАРА ПАЗОВА: Хала спортова, гледалаца: 300, судије: Рогић (Београд), Стојанац (Рума).

ЈЕДИНСТВО (СП): Младеновић, Радивојевић, Пешут 6, Радишић 2, Мајсторовић (л), Милутинов 8, Бојичић 8, Шкрбић, Мицић 13, Паравиња, Рољић 5.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 8 (4 бл), Вучићевић 18, Станковић 1, Стевановић 8 (3 ас), Вемић, Кујунџић 12, Пековић (л), Мехић 10, Шормаз, Тодоровић 1, Перић, Сухињин.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести