Суперлига за одбојкаше: Војводина боља од Радничког у дербију у Крагујевцу

Одбојкаши Војводине освојили су три бода на можда најтежем гостовању у лиги. Новосађани су после велике борбе савладали Раднички у Крагујевцу и запосели врх табеле, а тријумф је дошао после преокрета јер су Шумадинци освојили први сет.
vojvodina FF__5731
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Крагујвчани су повели на почетку (5:3, 7:5), а Војводина је изједначила блоком на 7:7, али су добрим сервисом пореметили пријем гостију и опет дошли до значајне предности. Код 17:13, уместо Перића у игру је ушао Ковачевић, али су Новосађани и даље пуно грешили и само дали крила одличном домаћину. Врло брзо тренер Гавранчић је променио и дизача, па је уместо Тодоровића ушао Радовић. Водио је Раднички 23:19, али су нешто бољи сервис и блок приближили Војводину на 22:23. Мало је недостајало до потпуног преокрета, Крагујевчани су га ипак решили у своју корист.

Уз мањи број грешака и конкретнији сервис, игра Војводине је у другом сету била боља. На сервис Благојевића стигли су гости до предности, а убрзо је било и 7:3. Приближио се противник, међутим црвено-бели су успевали да држе одстојање. И игра у пољу је добила на значају, а истицао се либеро Никола Лакчевић. Отишли су Новосађани на технички тајм-аут с предношћу (12:8), али су се Крагујевчани после доброг сервиса приближили на 10:12. Било је у једном моменту 15:14 за пулене тренера Гавранчића, али је после аса Никића Војводина поново имала три поена вишка – 17:14. Блок је доминирао на страни црвено-белих и донео им најпре вођство од 20:16, а онда и 22:17. Нису дозволили Новосађани изненађење у финишу, сигурно су привели сет крају и изједначили.

На исти начин повели су Новосађани и у трећем периоду, али је и домаћин показао одличну игру, мало користио и грешке гостију, те после 7:5 за Војводину изједначио на 7:7. Било је то изједначење кратког даха, наставили су Новосађани да контролишу игру и имали вођство по два и три поена предности. Виђено је пуно лепих акција, борбености у пољу, домаћин се у неколико наврата враћао, а у самом финишу најпре изједначио (20:20), а онда и повео (21:20). После сервиса Перића, а онда и добре одбране, Војводина је окренула на 22:21, да би на сервис Јекића Раднички стекао предност од 23:22. У игри нерава, конкретнији и сигурнији били су Новосађани, још један добар сервис, овога пута капитена Симића донео је прилику за нешто више и ново вођство. Блоком је тачку на трећи сет ставио Никић.

Уследио је још један леп и квалитетан сет, који је само потврдио да ће ове две екипе  у текућој сезони водити велику борбу за врх табеле. Готово се све време играло поен за поен, да би у другом делу Раднички стигао два поена предности – 17:15. Имао је домаћин и 21:18, али су се онда разљутили Новосађани. На сервис је стао Тодоровић, а симултанку у блоку одиграли су Машуловић и Никић, те довели Војводину до преокрета – 23:21. Хтели су брзо да заврше посао црвено-бели, па су прокоцкали две меч лопте. Изједначили су Крагујевчани на 24:24, али су опет више умешности и прецизности на крају показали Новосађани и завршили са 26:24, за коначних 3:1.

М. Р.

РадничкиВојводина НС семе 1:3 (25:23, 21:25, 24:26, 24:26)

КРАГУЈЕВАЦ: Хала “Језеро”, гледалаца: 300, судије: Градински и Стевановић (Београд).

РАДНИЧКИ: Милутиновић 7, Антић, Гоић 6, Видовић, Пантовић (л), Ристић 11, Тривунић, Петровић, Јекић 34, Матић, Пантелић (л), Перовић, Стевановић 14, Крстић.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 13, Лакчевић (л), Бајандић, Бојичић, Ковачевић, Негић (л), Машуловић 13, Буша, Благојевић 23, Радовић, Тодоровић 3, Рудић, Перић 13, Никић 9.

Суперлига (м)

Раднички – Војводина           1:3

Ниш – Нови Пазар                3:1

Партизан – Рибница             3:0

Спартак (С) – М. радник        3:2

Јединство (СП) – Ц. звезда   1:3

Суперлига (ж)

Ц. звезда – Београд             3:0

ТЕНТ – Партизан                  3:0

Визура – Спартак (С)            3:1

Клек – Уб                               0:3

Железничар – Јединство     1:3

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести