СУПЕРЛИГА ЗА ОДБОЈКАШЕ: Воша учврстила вођство

Нови Пазар – Војводина НС семе 1:3 (22:25, 17:25, 25:23, 12:25)
Vojvodina-Jedinstvo 13, fbakic
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Одбојкаши Војводине НС семе забележили су победу на гостовању у Новом Пазару и осамили се на врху табеле домаћег шампионата, чак су и увећали предност у односу на најближег пратиоца Партизан. Шампион је на традиционално неугодном гостовању одморио дијагоналу Тодоровић-Благојевић, почели су Радовић и Буша, а одмарао је и Павле Перић. Зато је било потребно мало више времена црвено-белима да навикну на нове услове, али је победа стигла без пуно муке.

Пазарци су први повели са два ас сервиса Еремића (6:3), пришла је Воша на поен заостатка (8:7), али је домаћин на сервисе Бекрића направио серију 4:0 и побегао на 12:7. Имали су доста проблема на пријему црвено-бели, али су после добре серије сервиса Радовића, те напада Мехића и блока Рудића, Новосађни дошли поново на само поен заостатка (18:17). Наставио је Мехић да “вуче” свој тим и асом донесе изједначење, а грешка Божовића донела је вођство шампиону (20:19). У завршници, после још једне грешке домаћих, Новосађани су дошли до два поена вишка које су, преко Ковачевића, лагано преточили у освајање првог сета.

Две контре Мехића и блок Буше повеле су госте до уводног вођства 8:5 у другом сету, а наставио је шампион са добром игром и контролом над р езултатом па је блоком Машуловића, контром Буше и два аса Ковачевића повео 16:8. На кратко је запретио Пазар добрим блоком, смањио предност, али се до краја сета ништа није променило.

Почетак трећег сета протекао је у егал игри, све до грешака Буше када је Нови Пазар повео 8:5, а затим су се напади стабилизовали и домаћин је одржавао три поена вишка. Ас Халиловића донео је домаћину четири поена вишка (14:10), а после тајм-аута Гавранчића ништа није било боље за шампиона јер је наставио да греши. Ипак, сервиси Буше пробудили су Новосађане, активирао се Машуловић и за трен ока су црвено бели истопили заостатак на свега поен (19:18). Добар напад Мехића је коначно госте вратио до егала (22:22), али се Нови Пазар боље снашао у завршници и преко Еремића смањио заостатак.

Веома брзо је шампион преузео контролу над резултатом у четвртом периоду игре, сервисима Мехића је направио серију и дошао до осетне предности од четиури поена 11:7. Две поена домаћина су мало приближила, али је уследила серија гостију 6:0 и бег на убедљивих 17:9, Буша и Ковачевић били су немилосрдни у нападу, а Радовић у блоку. Наставио се исти тренд до краја меча, а Војводина је у убедљивом маниру завршила меч.  

НОВИ ПАЗАР: Хала “Пендик”, гледалаца: 300, судије: Симић (Обреновац), П. Баланџић (Београд).

НОВИ ПАЗАР: Зоранић 4, Куртановић, Прушчевић, Сабо, Еремић 13, Даца 3, Бекрић 6, Зуковић (л), Божовић 9, Доловац, Халиловић 12, Чубрило 4.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Лакчевић (л), Бајандић 1, Бојичић 2, Ковачевић 19, Негић (л), Машуловић 12, Буша 17, Благојевић, Радовић 6, Тодоровић, Рудић 8, Перић, Мехић 14.

М. Р.

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести