Сутра реванш полуфинала Купа Србије између одбојкаша Војводине и Црвене звезде

Пре неколико дана у мечу првенства Србије, одбојкаши Војводине НС семе савладали су максималним резултатом Црвену звезду и победом још више побегли директном конкуренту и најближем пратиоцу на врху табеле.
Sinisa Gavrancic
Фото: Синиша Гавранчић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Та утакмица имала је своју, али ће сутрашња (понедељак) имати неку сасвим другу димензију, јер ће исти ривали одлучивати о месту у финалу Купа Србије. Први меч решили су Београђани у своју корист (3:1), па је притисак сада на актуелном шампиону да се још једном покаже у најбољем светлу и новом максималном победом обезбеди пролаз у финале.

Ако ико зна да се избори с прииском резултата, онда је то актуелни двоструки узастопни шампион Србије из Новог Сада, јер је познато да само играње за црвено-беле доноси управо то.

„Очекујем нашу још бољу игру него што је то био случај у петак. Резултат из прве утакмице је такав да доноси притисак, али због наших амбиција, које су увек највеће, играчи су већ навикли на то. Баш због тог притиска очекујем позитивну реакцију, јер такве утакмице су прилика да се покаже све на терену, а оптимиста сам и с пуном вером у момке очекујем победу и пролаз у финале“, рекао је шеф стручног штаба Војводине НС семе Синиша Гавранчић.

У минуле две утакмице, млади Павле Перић добио је шансу да се истакне и оправдао очекивања, а Гавранчић каже да је то једна од идеја за будућност.


Улазица је слаткиш

За сутрашњи меч Војводине НС семе и Црвене звезде, улаз неће бити слободан, већ ће се плаћати - слаткишом. Шампион се укључио у хуманитарну акцију и помоћи ће да сва деца добију новогодишње пакетиће, а улазницу на терен симболично ће “платити” и играчи и тренери. Уз то, менаџмент клуба ће обезбедити школски прибор и играчке.

Све што буде скупљено, доставиће се Новосадском хуманитарном центру.


„Перић је огроман потенцијал и треба га брусити кроз утакмице. Добио је шансу и добро се показао, а такав смо клуб да имамо много играча пођеднаког, доброг квалитета и свако ће добити прилику. Идеја је да сви уду у ротацији, да имају прилику да се истакну, а играће они који у том тренутку буду најспремнији“, истиче Гавранчић.

Нови шеф струке каже да га неће изненадити промене у постави ривала.

„Очекујем исту поставу Звезде као ону која је играла у петак, а и ако буде промена, добро се познајемо, па ћемо се адаптирати на новонасталу ситуацију. Идемо у данашњи меч с највишим циљем, а то је пролаз у финале и нема калкулација и скривања карата. У сваком следећем мечу ће Војводина ићи на победу и то се неће променити“, јасан је Гавранчић.

Полуфинале Купа Србије (м) – прве утакмица: Црвена звезда – Војводина НС семе 3:1 (25:23, 25:15, 16:25, 25:20), Раднички – Јединство (СП) 3:0 (25:19, 25:23, 25:20). Друга утакмице: Војводина НС семе – Црвена звезда (сутра, 18), Јединство (СП) – Раднички (среда, 19).

М. Ристић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести