Терзић: Холандија игра добро

Мало је било првенства минулих година на којима о расподели медаља нису одлучивале одбојкашице Србије и Холандије.
Zoran Terzic/FoNet/OSS
Фото: FoNet/OSS/Zoran Terzic

Актуелни шампиона и вицешампион Европе састаће се сутра, 19. октобра у полуфиналу Светског шампионата у Јапану и одлучити о финалисти и сигурној медаљи с најквалитетније светске смотре. Већ су се једном састали, у завршном мечу друге фазе, када је Холандија славила максималну победу (3:0), али против некомплетног тима Србије.

Сви се слажу да сутра неће бити тако јер је наша репрезентација, према мишљењу букмејкера, први фаворит за злато у Јапану, а када се томе додају добре партије против Јапана и Италије у трећој фази шампионата, намеће се као закључак да прдвиђања нису без основа.

Добро зна Холанђанке наш селектор Зоран Терзић, хвали их, али има рецепт за победу.

„Холандија је до сада показала да спада у ред главних фаворита и није се случајно нашла у финалу, играју веома добро и велики мотив који се види. Желе да после освајања четвртих и других места на великим такмичењима направе искорак, тако да нас сигурно очекује тежак посао. Имају мотив да нас победе и реванширају нам се за пораз у прошлогодишњем финалу Еврпопског првенства, али имамо наше мотиве и желимо у финале Светског шампионата. Мислим да су екипе према квалитету и приказаној игру веома близу, одлучиваће жеља и игра у одбрани, а за друге елементе не треба да страхујемо. Ако наша одбрана буде на нивоу, мислим да ћемо бити веома близу победе“, рекао је Терзић.


Михајловићева: Само Холандија у мислима

Примач сервиса наше репрезентације, бомбардер Бранкица Михајловић размишља само о полуфиналу, не оптерећује се прогнозама већ жели да пруи максимум у мечу који одлучује о медаљи.

„Сваке године играмо с Холандијом на великим такмичењима, добра су екипа и сигурно ће бити мотивисане, али желимо да уђемо у финале. Све до сада што је било пада у воду, размишљамо само о полуфиналу јер желимо нови успех. Холандија је ривал за респект, добиле су нас у другој фази у Нагоји, али ће данас све бити другачије и надамо се најбољем јер знамо колико вредимо и где су нам шансе“, истакла је Михајловићева.


Фото: ФИВБ

Вратила се Маја Огњеновић у национални тм да освоји злато на Светском шампионату, зато не треба сумњати да ће још једном предводити наш тим ка висинама и у захтевним тренуцима полуфинала.

„Искрено, тек последње две или три утакмице сматрам Светским првенством, без увреде, али оно што смо играли у групној фази је нижег квалитета. Ово што следи је оно за шта смо напорно и вредно тренирале у претходних неколико месеци. Холандија је један од најбољих екипа на првенству и то су показале до сада неколико пута јер је било утакмица када су играле готово без грешке и избациле Америку из борби за медаље. Биле су у четири најбоље на Олимпијским играма, тако да су изузетно озбиљан противник. Меч који смо играле на крају друге фазе није меродаван јер смо знале да смо већ на завршном турниру па је дошло до неоправданог опуштања. Тако неће бити овога пшута јер се игра за финале и обезбеђивање медаље, тако да је улог превелик. Издваја се Слутјес и наша пажња ће бити усмерена ка њој, тактика је ту и спремне смо, а све мисли и енергију ћемо усмерити ка завршници јер читаво Светско првенство стаје у наредна два дана“, рекла је Огњеновићева.

М. Ристић

Петак

Полуфинале

Србија – Холандија    (6.40)

Кина – Италија           (9.10)

Меч за 5. место

Јапан – САД            (12.20)

Субота

Меч за 3. место      (10.20)

Финале                   (12.40)

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести