Терзић: ОИ биле сан, а сад четврти пут у низу...

ВРОЦЛАВ: Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић, после победе над Пољском у Вроцлаву 3:1, изјавио је да је веома задовољан због четвртог узастопног пласмана на Олимпијске игре.
1
Фото: EPA-EFE/KIYOSHI OTA

Актуелне светске и европске шампионке, као и сребрне са претходних ОИ у Рију, после преокрета савладале су Пољску 3:1 (21:25, 25:23, 25:16, 25:23) и са квалификационог турнира обезбедиле место у Токију.

"Морамо да будемо задовољни пласманом на Олимпијске игре, четврти пут заредом. Пре неких 15 или 20 година био је сан само да одемо тамо, а сада смо у низу. Објективно, против Пољске нисмо пружили најбољу игру, из разних околности... Надам се да ћемо са овим резултатом добити замајац за Европско првенство да одиграмо још боље", рекао је Терзић после утакмице.

Капитен Маја Огњеновић каже да је њен тим сигурно квалитетнији од Пољске, али да је због великог улога и противника са одличном подршком са трибина био додатно отежан посао.

"Очекивале смо тешку утакмицу, пре свега јер је Пољска играла пред својом публиком. Пољакиње су боље отвориле меч, биле опуштеније и на крилима публике добили сет. Поносна сам што смо успеле да се вратимо, нисмо још увек у форми, али пре свега на жељу показале смо да можемо и тако да победимо", поручила је она.

Тијана Бошковић наглашава да екипа ниједног тренутка није одустала од победе.

"Знали смо да неће бити нимало лако. Пољска је и у Лиги нација показала да има озбиљну екипу и пред домаћом публиком имала је играча више. Нисмо показале најсјајнију игру, али нисмо посустајале ниједног тренутка, чак у четвртом сету престигли пет или шест поена заостатка", закључила је најбоља одбојкашица света.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести