Терзић примио награду ОКС-а: Да поновимо сјајне резултате

БЕОГРАД: Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић данас је посетио олимпијску кућу и од првог човека Олимпијског комитета Србије Божидара Маљковића добио награду за најбољег стручњака 2018. године.
Zoran Terzic/FoNet/OSS
Фото: FoNet/OSS/Zoran Terzic

Терзић због професионалних обавеза у петак није присуствовао традиционалној свечаности ОКС-а у Дому народне Скупштине, али му је данас накнадно уручен трофеј.

"Ово дефинитивно јесте једно од најдражих признања у мојој каријери. Крај је године и период када се да кажем скупљају признања. Имајући у виду да је била успешна година доста је и награда, али ово признање од ОКС-а јесте специфично. Посебан је осећај када дођете кући и признање добијете од својих", рекао је Терзић.

Он је подсетио да је женска одбојкашка репрезентација чак девет пута добијала признање ОКС-а, а да је њему прво.

"Ово је наш, српски олимпијски комитет и тиме је избор за најуспешнијег тренера за мене још значајнији. Више пута сам рекао да када не буде више мотива, енергије и жеље престаћу да радим овај посао, али за сада имам мотив, као и моје играчице. Желимо још даље и још више, тако да се надам да ћемо ускоро успети барем да поновимо ове резултете".

Председник ОКС-а Божидар Маљковић честитао је Терзићу и пожелео му да у наредној години понови сјајне резултате.

"Ми у Олимпијском комитету Србије имамо врло јасне критеријуме при избору најуспешнијих. Ове године имали смо више светских првака и велики број стручњака је био у конкуренцији за ово признање. Уз титулу шампиона света Терзић је проглашен и за најбољег тренера у избору Европске одбојкашке конфедерације. Већ 17 година, дакле више од четири олимпијска циклуса предводи женску репрезентацију и оно што сам видео на њиховом путу ка титули првакиња света је богатство игре, невероватна кохезија, сестрински однос и сјајна атмосфера у читавом тиму", закључио је Маљковић.

 

 

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести