Трећи меч финала: Шампион опрезан, али спреман

Пошто су освојили Бањицу и изједначили резултат на 1:1 у финалној серии плеј-офа, одбојкаши Војводине НС семе имају данас шансу за потврду брејка и враћање предности домаћег терена.
Vucicevic Bozidar/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/Божидар Вучићевић разбија двојни блок Београђана

У прва два дуела, оба тима су забележила победе у гостима, али начин на који су то учинили Новосађани у другом сусрету финала, може да им да пуно право да се надају новом тријумфу и доласку на корак до треће узастопне титуле.

После изгубљеног првог сета, Воша је у наставак изашла на терен у шампионском облику и приказала игру вредну лагане победе. Све је функционисало, коначно су прорадили сервис и блок, севале муњевите контре па се Београђани нису питали ни за шта, већ су морали да честитају бољем. Већ данас следи трећи дуел који пословично, у серијама које се играју на три победе, може да пресуди коначног победника и освајача титуле.

Ипак, свесни су сви да је свака утакица засебна, да је свака прича одвојена и да опрез мора увек да постоји, без обзира на издање из минуле утакмице.

- У Београду смо направили важан брејк, али најбитније је да заборавимо то и да се окренемо трећој утакмици и будемо максимално спремни. Морамо да будемо на жељеном нивоу, да се концентришемо на игру и да учинио све да победимо – рекао је шеф стручног штаба Војводине НС семе Синиша Гавранчић.

Добру партију у Београду пружио је Божидар Вучићевић, који је истакао да екипа није пала после пораза у Новом Саду и да је циљ остао исти.

- Први пораз нас није уздрамао. Чак и у  другом дуелу смо се вратили после првог сета, играли веома мотивисано и квалитетно. Домаћи терен ипак значи и очекујем да ће то да се покаже у трећој утакмици. Верујем у нашу екипу и сигуран сам да можемо да поновимо добру  игру. Свесни смо да мора да се игра за сваку лопту, припремали смо се за тешке ситуације, али зато још више гриземо. Наш циљ је познат, желимо титулу, идемо корак по корак. Сада је важно да одиграмо максимално и да уз подршку с трибина дођемо до победе – рекао је Вучићевић.   

М. Ристић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести