Тренер Војводине НС семе Синиша Гавранчић пред почетак мини-лиге: Добро је, можемо и морамо боље

Лигашки део сезоне одбојкши Војводине НС семе завршили су на првом месту, са скором 16:2 и имају велику предност у односу на најближег пратиоца Црвену звезду пред почетак мини-лиге.
Sinisa Gavrancic
Фото: Синиша Гавранчић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Као што је то био случај пре готово десет сезона, најбољих шест екипа играће још једном у двокружном систему, а онда ће четири најбоља играти у полуфиналу плеј-офа.

После 18 утакмица, све је на свом месту, што се тиче предсезонских очекивања, актуелни шампион показао је највише и готово да не мора да брине око проласка у финално доигравање, па има времена да се посвети припреми за оно што га очекује у наредних нешто више од месец дана.

„Када се погледа из перспективе резултата, 16:2 је добар скор, али сам сигуран да можемо и морамо много боље. Има доста простора за напредак и томе смо максимално посвећени у овом периоду,желимо да игру доведемо на праву меру за предстојећу мини-лигу“, рекао је шеф струке Синиша Гавранчић, који је на овом месту нешто више од месец дана.


Прогнозе назахвалне

Гавранчић не жели да нагађа ко ће се пласирати у полуфинале плеј-офа.

„Показало се да је лига уједначена и све екипе имају своју рачуницу. Доста пута су се екипе смењивале на позицији три, а размак између њих је једна победа, па ће све зависити од тренутне форме. Видели смо у последњем колу да је Раднички добио Звезду, а Суботичани су поражени у Љигу, тако да је више кандидата за пласман у полуфинале“, вешто је Гавранчић избегао конкретан одговор.


„Променили смо неке ствари, ту пре свега мислим на приступ тренингу. Напросто, желимо максимум и види се помак. Морамо да поправимо сегмент одбране, почевши од сервиса, па преко блока и игре у пољу. На тренингу се види да иде набоље, али бићемо задовољни када се то пренесе на терен.“

Следи мини-лига и 10 утакмица са екипама из врха табеле.

„Вратио се некадашњи систем, из нашег угла гледано, то нам одговара јер имамо више времена пред завршницу првенства. Иако нам треба мало победа да осигурамо прво место, биће мини-лига интересантна играчима, јер их очекују мечеви с најбољим екипама. Покушавамо да играчима укажемо да приступ сваком ривалу мора да буде максималан, без обзира о ком је такмичењу реч. То је оно што се код нас позитивно мења, а недостајало је често ове сезоне. Шансу добијају сви играчи, јер то можемо себи да дозволимо, али кристалише се постава која ће изнети терет наредних изазова“, рекао је Гавранчић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести