У Кулпину одбојка у моди

У Кулпину је одиграно финале Купа Војводине за  одбојкаше између истоименог клуба и екипе Новог Сада(на слици) пред препуним гледалиштем.
Odbojkaši Kulpina i Novog Sada Foto: Dnevnik.rs
Фото: Одбојкаши Кулпина и Новог Сада Фото: Дневник.рс

Кулпинци су се,као и увек,показали као добри домаћини и добри организатори, а једина фалинка је била та што је велики број поклоника одбојке остао пред салом, јер места у њој заиста није било.Кулпин је члан Друге лиге и има амбиције да се пласира у виши ранг, Нови Сад је међу бољим прволигашима и био је фаворит у овом дуелу. Домаћин је респектовао госте, био је и стегнут због великог броја гледалаца и њихових очекивања  да ће савладати фаворита, па је и то разлог што није приредио евентуално изненађење.

Искуснија екипа Новог Сада је славила је са 3:1(25:19, 26:24,22:25,25:15), с тим што Кулпин заслужује честитке за велику пожртвованост и лепу партију, узимаћући у обзир да је први пут играо овако важну утакмицу.Публика је дуготрајним апалузима наградила победника и побеђеног. Медаље су поделили испред ОС Војводине Бранислав Добродолски, а испред локалне управе Александар Никац.

За Кулпин су играли: Борис Релота, Зима Станислав, Мартин Лелар, Немања Петровић, Бранислав Бенка, Душан Продановић, Стефан Кисић, Душко Бабић, Алекса Грубешић, Немања Гајичић, Бориша Зеленовић, Дарко Ћирић, Вук Баришић, Драган Јефтић, Раде Петровић, Дејан Попадић, а за Нови Сад: Мирковић, Медак, Веиновић, Живановић, Лукић, Лозић, Мехић, Чомић, Голић, Мирковић, Добродолски Богуновић. Иначе,Кулпин је једино место у  општини Бачки Петровац које  нема спортску халу већ фискултурну салу. Мештани и спортисти се надају да ће општинско руководство учинити напор и у сали доградити трибине, тим пре што одбојкашки клуб веома добро ради и што има амбиције да се пласира међу прволигаше. Кулпину се очигледно догађа одбојка, у клубу одлично раде, а житељи воле овај атрактиван спорт.       

С. Р.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести