У Новом Саду данас почиње финална серија плеј-офа за одбојкаше

Уз неколико киксева ове сезоне, одбојкаши Војводине НС семе ипак су све време били фаворити за титулу, а то ће имати прилику да докажу у финалу плеј–офа, у ком се састају са Партизаном на три добијене утакмице.
ф
Фото: Ф. Бакић

Прва се игра данас  од 17.30 часова у Спенсу, а Новосађани су намерни да наставе доминацију, у доброј су позицији да пети пут узастопно постану прваци државе, а 18. пут у историји клуба. Ове сезоне улог је и нешто већи у односу на претходне сезоне, јер ће шампуон Србије аутоматски обезбедити групну фазу Лиге шампиона. Мотива је на претек на обе стране, али шансе се, ипак, више дају саставу тренера Слободана Бошкана.

Фото: Дневник, Ф. Бакић

– Обе екипе су заслужено у финалу и очекујем да ће оно бити какво и треба да буде - неизвесно, где ће свако да уложи максимум и да уради све што може како би узео титулу. Ми имамо имератив победе, јер бранимо трофеј и тако и улазимо у финале, са јасном амбицијом да га задржимо у витринама. Знам да ће се Партизан борити од првог до последњег поена – изјавио је тренер Слободан Бошкан. 


Танасковић: Новосађани фаворити

Конференција за медије поводом најаве финала плеј–офа одржана је у Новом Саду, уз присуство и представника Партизана.

– На почетку сезоне нисмо знали још какве су нам амбиције, јер смо имали пуно проблема са повредама и короном – рекао је тренер црно-белих Бојан Јанић. – Заиста, нисмо ни сањали да ћемо ући у финале. Ту играмо против, што се мене тиче, синонима српске одбојке. Имају предност домаћег терена, тако да можемо рећи да су фаворити. Ја желим од своје екипе да буде екстремно храбра, што ће сигурно и бити и да се са пуно енергије супротстави Војводини. 

Некадашњи репрезентативац и ове сезоне је, када загусти, облачио дрес Партизана како би помогао тиму, а нада се да за тим неће бити потребе у финалу.

– Када ја не играм значи да екипа побеђује, улазим само када кренемо да губимо. Надам се да нећу ни секунд провести на терену – поручио је Јанић.

Председник црно–белих Жељко Танасковић нагласио је да је Партизану задовољство што је у финалу са клубом као што је Војводина.

– Ми смо циљ испунили самим пласманом у финале. Тражићемо своју шансу и, наравно, искористићемо је ако  нам се укаже – реалан  је Танасковић.


Партизан ни једном у три наврата ове сезоне није успео да савлада Новосађане, а ово ће им бити други сусрет за трофеј, пошто је пре почетка шампионата Воша била боља у Суперкупу- 3:1. После је у првенству без изгубљеног сета савладала црно–беле. Сада су Београђани имали више времена за одмор и припрему после полуфинала, док је шампион пре само три дана завршио ту фазу с Радничким.

– Добра ствар је што нам је дугачка клупа. Имамо играче који су у стању да уђу на терен  и на прави начин одмене оне из стартне поставе. Очекујем да ће нам и то бити један од адута који ћемо, ако буде потребно, искористити – поручио је Бошкан.


Скор изједначен

Војводина и Партизан четири пута су се састали у борби за титулу и за сада је скор изједначен 2–2. Последњи пут су се срели пре 10 година, када су црно–бели били бољи и од тада нису узели трофеј.

Сезона 1990/91. Партизан – Војводина 2:1, 1991/92. Војводина – Партизан 3:1, 1995/96. Војводина – Партизан 3:2, 2010/11. Партизан – Војводина 3:0


О значају освајања титуле говорио је и председник клуба Драгољуб Збиљић.

– Свесни смо да је финале двоструко важно. Трофеј шампиона није мали улог, а друго је то што ове године првак иде директно у групну фазу Лиге шампиона. Нама је то сан и надам се да ћемо га остварити тако што ћемо ову серију решити у нашу корист. После бисмо могли да почнемо са припремама за Лигу шампиона и да коначно на европском плану направимо озбиљније помаке – јасан је Збиљић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести