У суперлигашком одбојкашком дербију Војводина гостује у Нишу

Дуел првог и другог на табели одбојкашког шампионата Србије није од посебног значаја с обзиром да је тек четврто коло, али ће свакако више значити Војводини НС семе, него ли екипи Ниша.
Vuk Todorovic i Radisa Stevanovic u bloku
Фото: Вук Тодоровић и Радиша Стевановић у блоку, фото: Ф. Бакић

Новосађанима ће готовање у Нишу бити генерална проба пред утакмицу трећег круга квалификација за Лигу шампиона с француским Тулузом, па ће им то бити озбиљна провера тренутних могућности.

С друге стране, Ниш је искористио могућност отворених уговора па уколико се појави нека боља понуда играчи могу да оду у иностранство. Ниш на другој позицији с максималних девет бодова, а победио је Црвену звезду, Јединство из Старе Пазове и крагујевачки Раднички, па ће му ово бити четврти узастопни дерби, па његове партије упозоравају актуелног шампиона.


Марић: Оптимиста сам

Спортски директор Никола Марић зрачи оптимизмом пред гостовање у Нишу, иако о ривалу има само речи хвале.

„Верујем да ће хала Чаир бити добро попуњена. Ниш је град рукомета, али важност овог дуела ће привући публику и на одбојку. На свом терену су веома добри, поред играча са отвореним уговорима, имају Батака и Ковача. Оптимиста сам, пре два дана играли смо Куп у Крушевцу са по реномеу доста слабијим ривалом, али смо били максимално озбиљни и то је оно чему треба да стремимо. Имамо квалитет и желимо да се покажемо у најбољем светлу“, поручио је Марић.


„Ниш је веома квалитетан састав, екипе састављена од искусних одбојкаша са интернационалном каријером. Отворени уговори чини снажнијом нашу лигу и због тога је први део шампионата квалитетнији у односу на други. Ниш је по томе сличан екипи Радничког. Очекује нас тежак меч, прдвиђам и веома квалитетан, што ће бити прави тест за нас пред изазов у Лиги шампиона. Биће то прилика да видимо где смо тренутно и да ли наша игра наставља узлазном путањом. Без обзира на стање на табели, увек је било тешко играти у Нишу“, рекао је шеф струке новосадских црвено-белих Неџад Османкач.

Искусни средњи блокер Марко Наранчић на гостовање у Нишу гледа као на увертиру за оно што екипу очекује идуће недеље.

„Ниш је одлична екипа, веома квалитетна и уиграна и биће потребно да одиграмо на веома високом нивоу како бисмо забележили победу. Биће то одлична провера за нас пред Тулуз“, рекао је Наранчић, а на његове речи надовезао се млади дизач Вук Тодоровоић:

„Игра се дерби, мегдан деле тренутно две водеће. Домаћи терен ће бити њихова предност, али знамо добро шта треба да радимо да бисмо тријумфовали и на крилима те победе дочекали утакмицу Лиге шампиона.“

Утакмица се игра сутра у Нишу у 16 часова.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести