У уторак први мечеви полуфинала Купа Србије: Воша и Звезда за финале

Вољом жреба, одбојкаши Војводине НС семе и Црвене звезде састаће се у полуфиналу Купа Србије, док ће се за друго место у финалу борити Раднички и Јединство из Старе Пазове.
ivan kostic
Фото: Техничар Воше Иван Костић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Јасно је да у дуелу црвено-белих екипа треба тражити будућег освајача најмасовнијег такмичења, јер су Новосађани и Београђани тренутни лидери у домаћем шампионату.       

Војводина НС семе завршила је све обавезе у Европи и окренула се домаћим такмичењима, а освајање Купа би могало да буде добар увод у плеј-оф. С друге стране, Звезда игра добро и има десет победа у 12 утакмица, па је, као и увек, ривал за респект. Но, стиче се утисак да би актуелни шампион у два меча могао да буде у предности посебно што се други сусрет игра у Новом Саду.

„Свесни смо да је наше полуфинале квалитетније од другог пара, а очекујем да ће Звезда бити посебно мотивисана на свом терену. Имамо амбиције да учинимо све што је до нас да освојимо трофеј, али смо опрезни јер је Звезда екипа за респект. Отежавајућа околонст за нас је  велики број утакмица које смо одиграли у последње време, али мислим да ћемо на прави начин ући у овај двомеч“, рекао је спортски директор Слободан Бошкан.


Сатница полуфинала

Мушкарци (уторак) – БЕОГРАД: Црвена звезда – Војводина НС семе (18), КРАГУЈЕВАЦ: Раднички – Јединство (СП) (18). Жене - БЕОГРАД: Визура – Црвена звезда (19), Железничар – Јединство (СП) (четвртак 18, РТС). Друге утакмице се играју 25. и 26. децембра.


Шеф струке Душко Николић, иако је некада радио у Звезди, нема емотивни приступ полуфиналу.    

„Вољом жреба смо са Звездом у полуфиналу, а имамо срећу да се други меч игра у Новом Саду, где ће пасти одлука о финалисти. Идемо у Београд са жељом да остваримо што бољи резултат. Звезда, као и ми, има амбиције у Купу и очекујем лепу представу. Ми и Звезда смо до сада показали највише, али Јединство и Раднички имају веома искусне екипе, али ако желите пехар морате да победите све противнике. Радио сам у Звезди, било ми је лепо, али не доживљавам  емотивно ово полуфинале“, казао је Николић.

Дизач Иван Костић сматра да је приступ утакмици најважнији.         

„Биће занимљиво полуфинале, најбитније је да нам приступимо мечу буде  прави,  јер тако можемо да одрадимо пола посла. После тешких мечева и периода који је иза нас надам се да ћемо решити све у нашу корист. Наше полуфинале са Звездом је јаче, али и друго ће бити занимљиво јер су екипе приближног квалитета“, сматра Костић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести