У војвођанском дербију Спартак бољи од Војводине НС семе

Одобјкаши Војводина НС семе претрпели су други овосезонски пораз, овога пута у војвођанском дербију Суботички Спартак славио је после велике борбе и дугих пет сетова.
Vojvodina-Spartak 04_FBakic
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

"Голубове", који су до сада потврдили статус најпријатнијег изненађења сезоне, предводио је Александар Веселиновић, некада дугогодишњи играч новосадског клуба. Актуелни шампион евидентно је био успорен, због периода тешких тренинга и није се показао у препознатљивом светлу, али то никако не умањује победу Суботичана.

Када је Војводина добила први сет, убедљиво, мислило се да ће експресно завршити посао, али су гости заиграли тактички много боље, сервирали и играли у пољу, што им је донело наредна два сета и вођство. Четврти сет протекао је у великој борби, а оба тима су желела победу. Дуга надигравања углавном су припадала гостима који су имали контролу до средине сета, али је прорадила игра у пољу домаћих, као и распуцани тандем Кујунџић - Мехић. Тек у самој завршници блок домаћих се активирао, иако није било добрих сервиса, што је обезбедило тај-брејк.

Само на почетку петог сета Новосађани су били бољи, али већ до промене страна Спартак је имао осетније вођство, а касније га задржао преко Веселиновића који је био незаустављив.

Следећи сусрет Војводина ће одиграти на свом терену 16. јануара са Новим Пазаром.

М. Ристић

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Војводина НС семе - Спартак (С) 2:3 (25:18, 22:25, 24:26, 29:27, 13:15)

НОВИ САД: Мала сала СПЦ "Војводина", гледалаца 400, судије: Зотовић и Вуковић (обе из Београда).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 17, Вучићевић 11, Фундора, Шкундрић (л), Негић (л), Ковачевић 3, Кујунџић 28, Костић, Мехић 15, Радевић 5, Тодоровић 1, Рудић, Перић 3.

СПАРТАК: Арсеноски 2, Јунгић 19, Веселиновић 30, Пејић (л), Сеизовић 14, Симић, Медан, Кецман, Дулић, Крyовић, Тумбас 5, Илић 8.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести