Управа ОК Нови Сад Манекс на важном задатку, склапа се мозаик за Суперлигу

Вредно се тренира у плаво-белом табору и све је подређено што бољој припреми одбојкаша Новог Сада Манекса за предстојећу сезону, која ће им бити прва у Суперлиги Србије.
1
Фото: Ф. Бакић

После пласмана у елитни ранг, екипа тренера Неџада Османкача морала је да се промени како би се уклопио састав, адекватан за највиши ниво такмичења код нас. 

– Још увек смо у процесу формирања тима. За сада су из Новог Сада у друге средине, где ће имати већу минутажу, отишли Бојовић, Малешевић, Ћук и Благојевић – рекао је Османкач. 

Плаво–беле ће и даље предводити искусни либеро, некадашњи репрезентативац Србије, Горан Шкундрић, а у млади тим, у складу са познатом сарадњом са ОК Војводина НС семе, шестоструким узастопним шампионом Србије, дошли су играчи из тог клуба. 

– Једно две трећине екипа остаће исто, а придружиће нам се из првог тима црвено–белих  средњи блокер Александар Бошњак и примач Никола Вујовић, који се враћа у Нови Сад Манекс, док ће из Вошине јуниорске п оставе доћи коректор Бранко Копитић. Либеро Радослав Брборић је играч Војводине, али је прошле сезоне био на позајмици у краљевачкој Рибници, па ће и он обући плаво-бели дрес. Конкуренција је јака у Суперлиги, водиће се велика борба, али ћемо се потрудити да изборимо опстанак – истакао је Османкач. 

Нови Сад Манекс тренутно тренира на Штранду до 1. јула, после чега следи одмор, а крајем истог месеца планирано је да се почне поново са радом како би се што боље припремило за велике изазове у елити. 

– У Суперлиги ће бити знатно теже и озбиљније него у Првој лиги, али верујемо у стручни штаб и у себе. Биће потребно да се тренира и ради још више, а то и чинимо. После краја сезоне нисмо имали паузу, тренирамо до краја јуна. Није нам циљ био само пласман у виши ранг, него и да се што дуже задржимо ту. Улазак у Суперлигу дао нам је разлог да верујемо у веће циљеве – поручио је Владимир Војводић, који је трећу годину у плаво-белом дресу клуба из родног града и заменик је капитена Шкундрића.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести