Успела провера Војводине за Бугаре

Када се погледају резултати из новије историје окршаја одбојкаша Војводине НС семе и Младог радника, као зкључак намеће се податак да су Пожаревљани традиционално неугодан ривал за црвено-беле.
Radost odbojkaša Vojvodine NS seme/F.Bakić
Фото: Ф.Бакић/ Радост одбојкаша Војводине НС семе

Ипак, максимална победа актуелног шампиона показала је да нова новосадска екипа не мари за традицију, јер је читав посао завршила за само 63 минута.

У два сета је Млади радник дошао до 15, а једном до 17 поена, што спада у категорију такозване “пегле”. Гледано с било које стране, брза и убедљива победа пријала је Новосађанима, јер је била успела генерална проба пред реванш меч другог кола квалификација за Лигу шампиона с бугарским Нефтохимиком, а шансу су добили и поједини играчи с клупе.

- Ово је наша најубедљивија победа од почетка сезоне. Наравно, увек тежим најбољем, тако да имам и овде неколико замерки, али ништа страшно. Важно је да смо наставили успешну серију, а шансу су добили још неки играчи. Заслужили су је не само они, него и остали, али нажалост, не могу да играм са 14 одбојкаша. Трудимо се да комбинујемо и да сви добију прилику. Сматрам да смо на добром путу – рекао је шеф струке црвено-белих Душко Николић.

То је наша најубедљивија победа од почетка сезоне. Наравно, увек тежим најбољем, тако да имам и овде неколико замерки, али ништа страшно. Важно је да смо наставили успешну серију, а шансу су добили још неки играчи (Тренер Душко Николић)

Прилику да се истакне добио је млади примач сервиса Павле Перић (18) и показао се у најлапшем светлу.

- Задовољни смо како смо одиграли. Било је то у једном даху, од почетка смо схватили утакмицу максимално озбиљно и урадили све како треба. Драго ми је што подижемо форму за наредне важне мечеве који нас очекују – истакао је Перић.

М. Ристић

 

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести