Ваљевци лак залогај за одбојкаше Војводине

Одбојкаши Војводине НС семе наставили су победнички низ у домаћем шампионату те први део сезоне у Суперлиги завршили на лидерској позицији. Максималним резултатом су црвено-бели савладали новајлију у лиги из Ваљева, недозволивши противнику да прикаже ни делић добрих игара које демонстрира у досадашњем делу шампионата.
odbojkasi vojvodine
Фото: Дневник/ Филип Бакић

После испадања из квалификација за Лигу шампиона, Новосађани су добро одреаговали, максималним тријумфом показали менталну стабилност, али и направили добру припрему за изазове који их очекују у Купу Србије и Купу ЦЕВ.

Добар сервис црвено-белих одмах је правио разлику, асеве Перића и Симића донели су добру игру на почетку која је била довољна за убедљиву предност (12:6). Активирао се Украјинац Вијецки, искористио неколико контранапада, а онда са три везана ас сервиса донео огромну предност Новосађанима (20:11). Велика предност опустила је нашег шампиона, а Ваљевци су користили сваку прилику коју су добили и учинили први сет неизвесним, али нису могли до потпуног преокрета.

Опомена у завршници првог сета добро је дошла Новосађанима за наставак који су други период игре започели са серијом 6:0. Активирао се на прави начин примачки тандем Мехић - Перић, уз већ расположеног Вијецког и висок ниво сервиса, па је предност константно расла. Пред крај другог сета мењао је Николић, пружио је шансу другом либеру Негићу, а црвено-бели рутински су удуплали вођство. Почетак трећег сета играо се у егалу, а серијом 5:0 Војводина је дошла до предности од 14:9 и ту је све било већ решено. Мењали су оба тренера, али ништа није променило однос снага на терену и црвено-бели су дошли до нова три бода у домаћем шампионату.

М. Ристић

Војводина НС семе - ВА 014 3:0 (25:23, 25:15, 25:15)

НОВИ САД: Велика сала СПЦ “Војводина”, гледалаца 250, судије: Радовановић (Стара Пазова), Ђерфи (Београд).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 6, Вучићевић, Фундора, Шкундрић /л), Негић (л), Ковачевић, Вијецки 22, Кујунџић, Костић, Мехић 8, Радевић 6, Тодоровић, Рудић, Перић 14.

ВА 014: Дудуљ 4, Ражнатовић 8, Поповић 10, Лопар 4, Адамовић (л), Весовић 1, Радовић 4, Јевтовић, Ђокић, Сташевић (л), Николић 3, Булатовић 1, Марковић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести