Велибор Ивановић остаје тренер одбојкашица Новог Сада

Искусни стручњак Велибор Веско Ивановић преузео је Женски одбојкашки клуб Нови Сад, шест кола пре краја такмичења у Првој лиги Србије и успео је да с екипом избори пласман у елитну конкуренцију.
1
Фото: ЖОК Нови Сад

Први пут су се одбојкашице овог клуба нашле у Суперлиги и следеће сезоне играће у конкуренцији најбољих тимова у земљи.  

– Остварили смо велики успех, јер је Нови Сад, коначно, добио суперлигаша у женској конкуренцији. Уласком у највиши ранг такмичења, крунисан је огроман, дугогодишњи рад великог броја младих девојака. Одбојка у овом граду заслужује најбоље резултате и заиста је велико остварење то што ћемо следеће сезоне имати три представника у Суперлиги – истакао је Ивановић. 

Поред девојака, у елиту су се пласирали и одбојкаши Новог Сада Манекса, док ће предводник и даље бити Војводина НС семе, неприкосновена у мушкој конкуренцији. У току су договори с играчицама и склапање тима за предстојеће изазове у суперлигашкој сезони. Колико је било тешко обезбедити место међу најбољима, можда ће и теже бити да се оно задржи. 

– Мислим да је у првој сезони приоритет опстанак. Неће бити лако, јер је у Суперлиги конкуренција изузетно јака, а наш клуб је млад. Биће нам то прва сезона у елити и веома је важно то што ћемо имати помоћ и подршку Града Новог Сада и Градског већа за спорт – истакао је Ивановић. 

Нашем искусном стручњаку, некадашњем играчу Војводине, биће ово први пут да ради у Србији, јер је тренерску каријеру градио у иностранству, у Белгији, Швајцарској, Грчкој, Турској, на Кипру и у Русији. Успех одбојкашица Новог Сада види као прилику да се мотивишу девојке да почну да се баве овим спортом. 

– Конкуренција јесте велика и бити врхунски, или међу најбољима, требало би да буде мотив за младе. Ми смо један од клубова којем је то пошло за руком и надамо се да ће наш успех и улазак у Суперлигу бити подстек за млађе генерације које ће се у будуће бавити одбојком – поручио је Велибор Ивановић. 

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести