Визура трофејом почела сезону  

Одбојкашице Визуре освојиле су пети Суперкуп Србије, четврти у својој историји, пошто су максималним резултатом савладале Јединство из Старе Пазове.
Vizura/OSS
Фото: ОСС/ Одбојкашице Визуре с првим овосезонским трофејом

Актуелни шампион био је бољи у генералној проби за сезону од актуелног освајача Купа, а пошто је Визура одскора стационирана у Руми, пехар је остао у Срему. Млада екипа Јединства, умногоме измењена у односу на минулу сезону није могла озбиљније да парира фавориту и утакмица и борба за први овосезонски трофеј трајала је свега нешто више од 70 минута.

Први сет је актуелни шампион брзо освојио, уз очигледну разлику у квалитету. Блок “ајкулица” био је непрелазан за младу екипу из Старе Пазове, а када су се нападачки активирале Лазовићева, Лозова и Алексићева, игра је ишла у једном смеру.

У наставку, Јединство је заиграло боље, више ризиковало и то се исплатило. Водиле су актуелне освајачице Купа Србије и три поена у другом периоду игре, али је Визура мало по мало топила заостатак и повела у заврпници сета (21:19). Добри сервиси Антанасијевићеве вратиле су Јединство у егал (22:22), али је пресудило искуство “ајкулица” и преко Ерићеве и Лазовићеве шампион је дуплирао вођство.

Почетак трећег периода припао је бившим Београђанкама, сада Румљанкама, и уводно вођство иницирало је нешто касније још две серије поена те се већ назирао освајач трофеја. Наставиле су Слађана Ерић и Сара Лозо да нападају и поентирају, а Старопазовчанке су се бориле колико су могле, али без успеха.

М. Р.

Визура – Јединство (СП) 3:0 (25:15, 25:22, 25:14)

РУМА: Хала спортова, гледалаца:, судије: 500, Симоновић (Крагујевац), Поповић (Сремски Карловци).

ВИЗУРА: Ерић 10, Димић (л), Лозо 14, Мићуновић (л), Лазовић 7, Алексић 13, Веселиновић, Ј. Коцић 7, Ћировић 3, Пејић, Родић, М. Коцић.

ЈЕДИНСТВО (СП): Миросављевић 5, Котарац (л), Вујновић 10, Барнак, Радишић, Копривица 3, Антанасијевић 1, Петров (л), Обреновић, Вулин 8, Ђурић 5, Шкорић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести