Владимир Батез у посети Косовској Митровици и Штрпцу

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, заједно са председником Одбојкашког савеза Србије Зораном Гајићем и председником Одбојкашког савеза Војводине Петром Богуновићем, боравио је данас на Косову и Метохији.
Покрајинска влада
Фото: Покрајинска влада/Владимир Батез на КиМ

У Косовској Митровици, у новоизграђеној спортској хали, делегацију је дочекао   председник Спортског савеза Косова и Метохије Горан Ковач, а догађају су присуствовали и потпредседник ССКиМ Синиша Лазић, генерални секретар ССКиМ Иван Димитријевић, председник Спортског савеза Косовске Митровице Славољуб Мандић, представници Одбојкашког савеза КиМ, као и спортисти и руководства одбојкашких клубова „Косовска Митровица“, „Мокра Гора“ из Зубиног Потока, „Звечан“, „Лепосавић“, „Грачаница“ и „Липљан“.

Изразивши захвалност Спортском савезу Косова и Метохије на организацији овог сусрета, секретар Батез је изразио задовољство што је данас у посети новој спортској хали, објекту који ће сигурно дати огроман подстицај развоју спорта и свим клубовима да привуку што већи број деце и да постижу што боље такмичарске резултате. Овом приликом уручена је донација Покрајинског секретаријата за спорт и омладину уз подршку Одбојкашког савеза Србије и Одбојкашког савеза Војводине, у виду такмичарскох одбојкашких лопти.

“Данас доносимо и донацију Одбојкашком савезу Косова и Метохије у виду комплета такмичарских одбојкашких лопти за девет клубова на Косову и Метохији. Посебно нам је задовољство што смо са челним људима Спортског савеза Косова и Метохије имали прилику да разговарамо о разним темама, као и о томе како да пружимо подршку клубовима у одбојци, али и у другим гранама спорта. Са спортским савезима са простора Косова и Метохије годинама добро сарађујемо, а данас имамо и ту част да присуствујемо свечаној академији којом ће бити обележено 45 година од оснивања Одбојкашког клуба „Брезовица”,  навео је Батез.

Присутне спортисте, представнике клубова и спортске раднике поздравили су и  председник Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић и председник Одбојкашког савеза Војводине Петар Богуновић.

У наставку посете, на позив ОК „Брезовица“ из Штрпца, Батез, Гајић и Богуновић присуствоваће Свечаној скупштини тог клуба која се одржава поводом 45 година од његовог формирања.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести