Војвођански дерби: Прелетањем „голубова” Воша до пол-позиције

У предстојећих седам дана одбојкаши Војводине НС семе одиграће три утакмице код куће у домаћем првенству, а с две победе ће и теоретски осигурати челну позицију пред мини-лигу.
David Mehic
Фото: Давид Мехић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Први противник актуелном шампиону биће сутра, 11. јануара, суботички Спартак, једно од најпријатнијих изненађења првенства, који се налази на деоби трећег места на табели.

Без обзира на добар пласман “голубова”, треба рећи да су Новосађани у њиховом првом одмеравању снага ове сезоне на северу Бачке, славили максималним резултатом, завршивши посао за само нешто више од сат времена. Искористили су црвено-бели паузу у првенству да се што боље спреме за завршницу лигашког дела, а онда и за мини-лигу и плеј-оф. Наступиће без коректора Дмитра Вијецког, који је био одсутан због обевеза с репрезентацијом Украјине, као и без Кубанца Ласара Фундоре Травиеса, који је на поштеди.

„За време паузе смо више обратили пажњу на физичку припрему, али и на одбојкашке елементе и спремни смо за наставак првенства. Играћемо без Вијецког и Фундоре, а Спартак је до сада показао завидан ниво квалитета и већи део лиге налази се у горњем делу табеле. Константни су и то је један од њихових највећих квалитета. Ипак, гледаћемо себе, желим да све што радимо на тренингу прикажемо и на терену, надајући се, наравно, победама. Имамо три везана меча на свом терену, што ће нам олакшати посао, али не гледамо много унапред, идемо од дуела до дуела и желимо прво место пред мини-лигу“, рекао је шеф стручног штаба Војводине НС семе Синиша Гавранчић.

Капитен Новосађана Давид Мехић није пуно трошио речи и решен је да се покаже на терену.

„Очекује нас војвођански дерби са екипом која је веома квалитетна и релативно млада. Мислим да ће све зависити од нас и да ће победа доћи ако будемо на нашем препознатљивом нивоу“, истакао је Мехић.

Утакмица се игра у малој сали СПЦ “Војводина”, а почетак је заказан за 18 часова.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести