Војводина – Црвена звезда: Одбојкашки празник у Спенсу, игра се црвено-бели дерби

Без обзира на резултате, форму, играчки кадар и место на табели, утакмице између одбојкаша Војводине НС семе и Црвене звезде увек имају епитет дербија и увек су празник овог спорта.
Aleksandar Blagojevic
Фото: Александар Благојевић, фото: ЦЕВ

Актуелни шампион ће од 17 часова у малој сали Спенса угостити Београђане у шестом колу Суперлиге и упркос томе што због коронавируса неће бити публике на трибинама, навијачи ће имати прилику да прате овај дуел уживо на Другом програму РТС–а. Како и доликује црвено–белом дербију, жеља за победом биће већа него иначе, у оба табора. Воша и Звезда су последњих година одиграле много неизвесних и квалитетних дуела, а сада ће први пут ове сезоне одмерити снаге у званичној утакмици. Током припрема ове  две екипе срела су се на турниру у Краљеву, када су Новосађани славили максималним резултатом. То, наравно, не може да буде реално мерило снага, па ће се конкретнија слика о квалитету ових ривала показати данас на терену.

– Чињеница да има уживо пренос је за нас играче додатна мотивација, с обзиром на то да смо од почетка сезоне навикли да играмо без публике. Ми улазимо спремни у дерби. Знамо из искуства да ниједну екипу не смемо да потценимо, јер сваки противник заиста игра добро против нас и морамо стално да будемо на максимуму. С великим респектом приступамо сваком дуелу, што ће верујем бити и сада случај – поручио је коректор актуелног шампиона Александар Благојевић.

Он је носио и дрес београдског клуба, у ком је одиграо доста сусрета против  садашње екипе. Звезда је ове сезоне на скору од три победе и два пораза. Од ње су бољи били Раднички из Крагујевца и Рибница у прошлом колу, која је надмудрила и Вошу у Краљеву и једина је непоражена у првенству. Без обзира на досадашње резултате и форму, познато је да Звезда у Новом Саду игра с огромним мотивом и да је глад за победом увек велика.

– Звезда и Војводина су наша два најтрофејнија клуба и велики ривали. Из искуства играња у Звезди очекујем заиста да мотивација с њихове стране буде огромна, али и ми смо жељни доказивања. Очекујем неизвестан дуел, који ћемо, надам се, решити у нашу корист – верује Благојевић. 

Новосађани су у претходној утакмици у Нишу узели цео плен, али нису одиграли баш најбоље.

– Имамо доста ствари које треба да поправимо. Добро је што смо и када нисмо били на нашем нивоу успели да победимо и то максималним резултатом. Никад, међутим, не треба бити задовољан, увек треба тежити бољем. Знамо своје квалитете и могућности и можемо да одиграмо квалитетније него у Чаиру – сматра шеф стручног штаба Војводине НШ Синиша Гавранчић.

Без обзира на све, четвороструки узастопни првак има јасан циљ у овом дербију.

– Екипа Звезде је дуго на окупу, играчи се доста добро знају, а имају и два појачања, Станковића и Еремића, наше бивше чланове. Верујем да ће како сезона буде одмицала играти све боље. С друге стране, ми гледамо да задржимо непобедивост у Спенсу и да наставимо јуриш на прикључак и борбу за прво место на табели – јасан је Гавранчић.      

К. Бугарски

Данас

Војводина НСС – Ц. звезда (17)

Сутра

Спартак – Ниш   (19)

Рибница – Партизан    (19)

Субота

Борац – Млади радник        (16)

Нови Пазар – Раднички       (17)  

1. Рибница 5      5      0      15:3  15 

2. Вој. НСС        5      4      1      13:3  12  3.

Мл. радник        5      3      2      12:8  10 

4. Раднички       5      3      2      12:10        8 

5. Ниш      5      3      2      9:9    8 

6. Ц. звезда       5      3      2      10:10        7 

7. Партизан       5      2      3      11:9  8 

8. Спартак 5      2      3      8:11  6 

9. Борац    5      0      5      2:15  1

10. Н. Пазар      5      0      5      1:15  0

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести