Војводинa НС семе без финала Купа: Све снаге на одбрану титуле

Прошле сезоне Нови Пазар, а ове Црвене звезде стали су на пут одбојкашима Војводине НС семе у полуфиналу Купа Србије, готово уз исти сценарио.
Petrovic i Vijecki/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/ Дуел Петровића и Вијецког на мрежи на утакмици Војводина - Црвена звезда

Оба пута су гостима требала два сета за пласман у финале и оба пута су их освојили, претворивши остатак утакмице у реваијални, резултатски небитни део.

Звезда је имала 3:1 из првог меча, дошла је у Нови Сад да се надиграва и чекала своју прилику. Оба тима направиа су измене у поставама у односу на првенствени дуел од пре неколико дана када је Воша славила 3:0, што је од старта ишло на руку гостима. Освојили су први сет и терет пребацили на леђа актуелног шампиопна, који је добро одреаговао, убедљиво добио други сет и дошао у ситуацију да победом прође у финале.

Ипак, средина трећег сета била је кобна за домаћина, а пресудио је блок Звезде. Водили су гости 19:16 и одржвали то вођство, а Воша је пропустила много шанси да избори изједначење. После вођства гостију 2:1 у сетовима, све је било јасно, Звезда је отишла у финале.

- Мишљења сам да када се деси резултатски неуспех, тренер треба да преузме одговорност. Не замерам играчима ништа, треба све пажљиво анализирати и исправљати грешке. Одговорност преузимам на себе, а са играчима ћемо се договарати шта и како даље. Први сет није пресудио јер смо се вратили и убедљиво добили други, после тога било нам је довољно да било како добијемо наредна два, али трећи је одлучио. За победу је недостајао квалитет игре. Истина је да сам у две претходне утакмице почињао с другим поставама и то је  била моја идеја, као што сам ову поставу припремао за Куп. Зато сам и рекао да одговорност сносим. Или је била лоша тактика, или погрешан одабир играча, или нешто нисам добро објаснио. Уколико будемо радили на себи онда ће доћи и резултат – рекао је тренер Синиша  Гавранчић после утакмице.

Одбојкашима Војводине НС семе остала је још борба за титулу, трећу узастопну, која би, чини се, могла колико-толико да залечи ране из ове сезоне, у којој су постављени циљеви остали недостижни.Шта је ту је, све снаге ваља усмерити на одбрану титуле.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести